Ykkösjuniori Pöllänen otti erän kovalta vastustajalta

Julkaistu 10.11.2012 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

DSC08759Nuoren Herkko Pölläsen taistelu erittäin kovaa vastustajaa vastaan oli päivän parasta antia kamppailuissa paikoista karsinnan loppuotteluihin sunnuntaina. Pöllänen pystyi vastata pitkään venäläisen Evgeni Korolevin voimapeliin samalla mitalla ja voitti hienosti 1. erän. Korolevin pommitus, varsinkin kämmenlyönnillä, taisi kuitenkin viedä voimia Pölläseltä ja lopulta suosikki otti voiton 4-6, 6-4, 6-2. 1. kierroksella Pöllänen otti ylivoimaisen voiton Ruotsin Jesper Brunströmistä.

24-vuotias Korolev oli jo 19-vuotiaana 100 parhaan joukossa ja kolmen vuoden ajan hän päihitti suuren määrän paremmin sijoittuneita pelaajia matkallaan parhaimpaan sijoitukseensa 46.

Juho Paukku aloitti päivän hienolla voitolla, joka irtosi erittäin hyvällä pelillä. Hän löi vuoden 2009 IPP Open-voittajan ja 2010 kakkosen, Puolan Michal Przysieznyn luvuin 7-6 (4), 6-3. Päivän toiseen otteluun vastus koveni. Ruotsin Andreas Vinciguerra otti selvän voiton Juhasta luvuin 6-2, 6-2 vasurien kohtaamisessa.

Kymmenen vuotta sitten ruotsalainen oli tähdenlento, joka eteni nopeasti kohti huippua. 20-vuotiaana, lähes täsmälleen 11 vuotta sitten, hän oli jo maailman 33:s. IPP Openissa 2002 hän joutui luovuttaa ennen välieräottelua Jarkko Niemistä vastaan, jonka jälkeen Jarkko eteni toistaiseksi ainoaan turnausvoittoonsa Talissa. Vammat ovat pilanneet Vinciguerran uran lähes täysin ja comeback-yritykset ovat olleet lukuisia ja turhauttavia. Kun taustaa kuitenkin on läheltä huippua, on hän varteenotettava vastus Challenger-karsinnassa – missä tahansa. Sen sai valitettavasti Juho Paukku todeta.

Ristomatti Lanne oli kolmas positiivinen suomalainen. Voitto saksalaisesta ja toisella kierroksella tasainen ottelu Valko-Venäjän Sergei Betovia vastaan (4-6, 4-6) jättää varmasti joitakin hyviä ajatuksia mieleen vaikka häviö tulikin.

Timo Nieminen ei pystynyt horjuttamaan Puolan Grzegorz Panfilia. Jos muistellaan miten hyvän vastuksen Panfils antoi Jarkko Niemiselle Davis Cup -ottelussa Espoossa viime vuonna (4-6, 4-6, 4-6), ei tulos ollut suurempi yllätys.

Lopulta yksikään suomalainen ei päässyt kamppailemaan pääsarjan paikasta sunnuntaina. Karsinnat olivat liian kovatasoiset. Ne saattavat olla jopa IPP-historian laadukkaimmat.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu