Syöttötyöskentely Lackon suurin etu

Julkaistu 18.11.2012 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ykkössijoitettu Jarkko Nieminen hävisi IPP Open -loppuottelun kakkossijoitetulle Slovakian Lukas Lackolle luvuin 3-6, 4-6 alle tunnissa.

Lacko tiedettiin erittäin hyväksi syöttäjäksi, mutta hänen esityksensä loppuottelussa oli lähes fantastinen. Lacko löi 12 läpisyöttöä ja lisäksi monet muut syötöt niin vaikeina, ettei Niemisellä ollut mahdollisuuksia palautukseen.

Lackon ykkössyötön prosentti oli 80 koko matsissa ja hän voitti 37 pistettä 42:sta pelatusta, jotka käynnistyivät hänen ykkösellään. Lacko pyysi jopa anteeksi Jarkolta ottelupallon jälkeen hänen syöttötyöskentelyään.

SONY DSCTänään oli minun päiväni. En muista milloin syötin näin hyvin. En pelkästään kovaa vaan myös vastakkaisiin kulmiin”, kuvailee Lacko huikeata peliesitystään.

”Hän oli liian hyvä tänään. Ei tullut oikein peliä, kun toinen syötti niin hyvin. Eikä todellakaan tuntunut, että olisin hävinnyt minkään vamman tai fysiikan takia”, tunnustaa eilisessä ottelussa nivusensa hieman loukannut Jarkko.

”Tiedän miltä Jarkosta tuntuu. Pelasin viime viikolla kotiturnaukseni Bratislavassa. Olin kotiyleisön paineessa. Minun piti löytää energiaa tulla tänne. Jos olisin pelannut finaalissa Slovakiassa, en olisi edes tullut tänne”, kertoo viime viikolla välierässä hävinnyt slovaki.

”Ensi vuonna yritän pitää saman rankingtasoni. Jos menee hyvin, niin ehkä päästä kolmenkymmenen parhaan joukkoon”, kommentoi Lacko vuoden viimeisen turnauksensa jälkeen.

SONY DSC”Ensi vuonna pelaan vähemmän kisoja. Otan enemmän välipäiviä. Annan kropan ja mielen palautua. Sillä lyönti on ollut aina kunnossa heti ensimmäisestä treenistä tauon jälkeen. Pariisista poisjääminen oli todellakin oikea päätös”, kuvailee vuorostaan Jarkko tulevaa ja mennyttä vuottaan.

Jarkko aloittaa ensi kautensa heti Brisbanen turnauksesta, jonka jälkeen vuorossa on Sydney. Helmikuussa Jarkko harkitsee lähtevänsä ensi kertaa urallaan Etelä-Amerikan turnauksiin, jossa vuorossa saattaisi olla jokunen neljästä kisasta: Chile, Brasilia, Argentiina ja Mexico.

3 kommenttia

  1. Antti sanoo:

    Kiitos turnauksesta, tuli oltua paikanpäällä 7 päivää 6-8h päivässä, harmi että tätä herkkua pääsee kokemaan vain kerran vuodessa.

  2. Mats Vinnaren sanoo:

    Oli mahtavaa nähdä finaali, joka voisi pelaajien tason huomioiden toteutua myös jossain pienessä ATP-kisassa. Lackon kämmenpelaaminenkin (linjapommit) oli upeaa. Mies myös palautti hyvin, neutraloiden Jarkon ykkösiä syvillä ja matalahkoilla blokeilla. Jarkko ei saanut estettyä Lackon pelaamasta ns. omaa peliään eli enemmän olisi tarvittu rajuja kulmia ja eri kierteitä sekä pommittamista, jotta Lacko olisi joutunut testaamaan puolustustaitojensa riittävyyttä toden teolla. Väitän, että näimme voittajalta peliä, jolla voitetaan top-10 -tason kavereita vaikka pelaisivat OK-tasolla. Hieno finaali.

  3. Tomi sanoo:

    Hieno turnaus! Kiitos HVS! Kiitos Jarkko! Kiitos suomalainen tennis!

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu