Talin paluumuuttajat

Julkaistu 29.10.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tämän vuoden IPP Openissa on odotettavissa jälleennäkemisiä, sillä pääsarjan 22:sta nimestä peräti yli puolet ovat pelanneet IPP Openin viiden viime vuoden aikana.

Huippunimenä on tietenkin Jarkko Nieminen, joka hakee toista voittoaan sitten vuoden 2002. Viime vuonna hän hävisi loppuottelun Slovakian Lukas Lackolle, joka intoutui harvinaisen loisteliaaseen syöttöpeliin. 2008 Jarkko oli välierässä ja 2009 Henri Kontinen teki sensaation yllättämällä ykköspelaajamme puolivälierässä.

Tennispelaajilla on usein tapa palata kisoihin, joissa he ovat aikaisemmin menestyneet. Kenttä, olosuhteet ja kisan yleisilme ovat ehkä osaltaan vaikuttaneet hyvään tulokseen. Helsingin kisan toinen vetonaula on mahdollisuus kerätä ATP-pisteitä alkuvuoden tärkeille kisoille. Moni pelaaja toivoisi saavan rankingsijoituksensa tasolle, jolla suora paikka pääkaavioon ensi vuoden ensimmäiseen Grand Slam -kisaan, Australian Openiin, aukeasi. Talista saadut pisteet ehtivät nimittäin kirjautua juuri sopivasti ennen kuin ilmoitusaika suurkisaan päättyy. Viisi pelajaa löytyy rankingsijoilta 112-119 ja ainakin he kuuuluvat niihin, joilla tuo tavoite on etusijalla.

Viime vuoden ykkönen Lacko on ilmoittatuneiden pääsarjan listalla neljäs, ja palannee Taliin. Nostetta hän ei täältä saa, koska tänä vuonna turnauksen pistepotti pienenee, mutta Australian paikan varmistaminen lienee mielessä, koska 75-rankattu slovakialainen menettää mojovan pistetilin kahdesta viime vuoden kisasta juuri IPP Openin aikaan.

Ilmoittautuneista Liettuan Ricardas Berankis oli v. 2010 voittaja. Saksan Mattias Bachinger, 26, oli kakkonen kaksi vuotta sitten. Kolme pelaajaa kahden viime vuoden IPP Open -kisan semifinaaleista ovat listalla: Saksan Jan-Lennard Struff hävisi viime vuonna Niemiselle. Toinen saksalainen, jamakalaissyntyinen hujoppi Dustin Brown, sekä Kanadan Frank Dancevic olivat 2011 välierissä. Lisäksi entinen voittaja Michael Berrer (2006) Saksasta oli 2011 puolivälierässä. Myös Hollannin Thiemo de Bakker on menestynyt Suomessa aiemmin, joskin Tampereella. Hän voitti Tampere Open kesäkisan 2009.

IPP Openiin voi siis tulla kannustamaan mm. edellisvuoden suosikkejaan, mutta kiinnostavaksi tenniksen tekevät nimenomaan ääripäät. ”Doug” Brown ”kaikki tai ei mitään” -pommitus saa varmasti monet hymyilemään.

Yksi kommentti

  1. - sanoo:

    Henri Kontinen ei ole Henrik, eli tuossa on kirjoitusvirhe.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu