Emma Laineelle villi kortti pääsarjaan

Julkaistu 10.11.2015 kategoriassa OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter
Emma Laine harjoituksissa.

Emma Laine harjoituksissa vuonna 2014.

Emma Laine on saanut villin kortin Orto-Lääkärit Openin pääsarjaan.

29-vuotias Laine on kärsinyt loukkaantumisista, eikä hänellä siksi ole pääsarjapaikkaan oikeuttavaa WTA-rankingiä. Nyt hän on kuitenkin jälleen pelikunnossa: ”Alkuvuosi oli tosi hankala. Kesän lopusta lähtien olen ollut täysin terve ja on ollut mahtava fiilis pelata ilman kipuja.

Laine asuu ja harjoittelee Hongkongissa. ”Tapasin kesällä lahtelaisen ex-ammattilaisen Anne Aallosen, joka ehdotti, että tulisin käymään ja katsomaan millasta Hongkongissa on. Anne on valmentanut ja asunut siellä yli 20 vuotta. Olin koko alkuvuoden yrittänyt saada tenniskuvioita kuntoon Suomessa, mutta en löytänyt omaa paikkaani, joten päätin lähteä”, Laine kertoo.

Laine on pelannut tänä syksynä kolme turnausta ammattilaiskiertueella, kaikki Thaimaan Bangkokissa. Parhaimmillaan hän selviytyi karsintojen kautta puolivälieriin asti 15000 dollarin kilpailussa. Tuloksena oli myös kaksi finaalipaikkaa nelinpelissä.

Laineen kilpailukausi jatkuu vielä Orto-Lääkärit Openin jälkeen. Hän palaa heti Helsingin turnauksen jälkeen takaisin Hongkongiin ja aikoo pelata siellä vielä kolme kisaa tänä vuonna.

Ensi vuonna Laine toivoo pystyvänsä pelaamaan kokonaisen kauden: ”Isoin tavoite on pysyä terveenä. Mahtava tunne vielä saada mahdollisuus pelata, joten aion nauttia joka hetkestä.” Tällä hetkellä hän keskittyy täysin tennikseen.

Onko naisten tennis mielestäsi muuttunu urasi alkuajoista?
”Ainakin taso on tasaisempi, kaaviossa ei ole enää helppoja matseja”, Laine vastaa.

Orto-Lääkärit Openin pääsarja alkaa tiistaina 17.11.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu