Tamperelaiset vahvoina Aava Orto-Lääkärit Openin karsinnassa

Julkaistu 12.11.2016 kategoriassa Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tampereen Mariella Minetti, 17, pelasi Aava Orto-Lääkärit Open turnauksen kaksinpelin karsinnan ensimmäisen kierroksen otteluaan hieman yli kolme tuntia ennen kuin voitto Viron Elena Malyginasta heltisi luvuin 26 76(4) 64. Tyttöjen edellisestä kohtaamisesta oli kulunut vain reilu viikko: Minetti voitti Malyginan TaTS Openin, juniorien ITF-turnauksen, ensimmäisellä kierroksella 63 63.
mariella_minetti
-Hän tiesi nyt, miten pelata minua vastaan. Painosti kämmentä, totesi Minetti (kuvassa yllä).
Virolainen voitti ensimmäisen erän ja hänellä oli toisen erän 5-4 tilanteessa yksi ottelupallokin. Minetti sai sen pelastetuksi ja vei erävoiton tie-breakissa 76(4). Minetti hallitsi kolmatta erää mielin määrin ja johti sitä ensin 4-1 ja sitten 5-2 johtoasemassa hänellä oli kolme ottelupalloakin.
– Tein niissä kaikissa tyhmiä ratkaisuja ja hävisin pelin, kertoi Minetti. – Oli todella vaikeaa koota itseäni. Sain taistella ihan joka pisteestä.
Malygina puolestaan sai uutta virtaa peliinsä ja jo hetken näytti, että hän vie ottelun. Minetti sai kuitenkin tunnemyrskyssä pidetyksi ohjat käsissään ja voitti ratkaisevan erän 64. Toisella kierroksella sunnuntaina hän kohtaa Venäjän Polina Bakhmutkinan, joka ei antanut omassa avausottelussaan peliäkään Turun Cecilia Johansénille.

Minettin seurakaveri Karolina Hakala, 17, (kuvassa alla) otti voiton Venäjän Mariya Lussista luvuin 6-1, 6-2.
-Tänään aggressiivinen pelini kulki todella hyvin, huokasi vasta toista naisten ammattilaiskisaansa pelaava Hakala.
Toisella kierroksella hän saa vastaansa Viron Carol Plakkin, joka voitti helposti maanmiehensä Katriin Saarin.
-Viimeksi Pajulahden juniorien ITF-kisassa hävisin hänelle kolmessa erässä. Pitää saada oma peli kulkemaan kuten tänään, arvioi Hakala.
karolina_hakala
Tamperelaisista jatkoon meni myös Ella Leivo, joka voitti Turussa asuvan Liisa Vehviläisen 6-4, 6-1. Toisella kierroksella Leivo kohtaa Slovakian Natalia Zorgovskan, joka voitti Seinäjoen Eveliina Koivupuiston 6-2, 6-4. Kohtaaminen on naisten ensimmäinen.

Tamperelaiskvartetin neljäs, Roosa Timonen, on syksyn ahertanut ylioppilaskirjoitusten parissa ja treenaaminen on jäänyt jo vähemmälle. Parhaimmillaan naisten ammattilaislistalla sijalla 319 ollut Venäjän Daria Mishina voitti Timosen 6-3, 6-2. -Oli tasaista, mutta ratkaisevat pallot Mishina pelasi paremmin. Vähä kilpailemiseni näkyi omissa virheissä, analysoi Timonen, joka aikoo pelata vielä turnauksen nelinpelissä alkavalla viikolla.

Järjestävän seuran HVS:n pirteä Peppi Ramstedt,14,  oli lähellä pakottaa ikätoverinsa Latvian Kamilla Bartonen kolmanteen erään, mutta joutui taipumaan toisen erän tie-breakissa luvuin 3-7.  Latvialainen oli vienyt ensimmäisen erän 6-2.

Sunnuntaina pelataan karsintojen toisen kierrokset ottelut klo 10 alkaen. Otteluiden voittajat pääsevät maanantaina alkavaan pääsarjaan. Sunnuntain otteluihin on vapaa pääsy.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu