Eklund Suomalaisen seuraksi toiselle kierrokselle

Julkaistu 15.11.2016 kategoriassa OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

img_2249Naisten 10.000$ ITF-turnauksen Aava Orto-Lääkärit Openin ensimmäiseltä kierrokselta jatkoon meni suomalaisista tiistaina Mia Nicole Eklund, joka pudotti Hong Kongin Ling Zhangin.

Ottelu kesti liki kaksi tuntia ja siinä pelattiin kaksi pitkää erää, jotka päättyivät 7-6(2), 7-5. 27-vuotias hongkongilainen on parhaimmillaan ollut WTA-rankingissa parin sadan joukossa, viisi vuotta sitten. Vaikka hänen rankinginsa on pudonnut sijalle 577, hän oli kisan viidenneksi sijoitettu. Komea voitto siten Eklundilta (WTA 935).

Toisella kierroksella Eklund kohtaa 19-vuotiaan venäläiskarsija Elina Nepliyn, joka voitti tiistaina saman ikäisen Tampereen Milka-Emilia Pasasen 6-1, 6-3.

Toinen tatsilainen, Ella Leivo, oli selvittänyt karsinnat muttei sitten enää pääsarjan nelossijoitettua USA:n Sabrina Santamariaa, joka Leivon lisäksi taisteli alkaneen flunssan kanssa.
Leivo paransi peliään ensimmäisestä erästä, mutta se ei riittänyt kääntämään toista erää hänen edukseen.

Arpa ei ollut suosiollinen villin kortin saaneelle munkkivuorelaiselle Oona Orpanalle, 15, vaan heitti hänet kakkossijoitettua Belgian Kimberley Zimmermannia (WTA 444) vastaan.
– Kyllä jännitti, totesi elämänsä kolmanteen naisten ammattilaisturnaukseen osallistunut Orpana.
Hänen ottelukenttänsä reunalla vaelsi useampisatapäinen yleisö, joka oli osallistunut Talin 40-vuotisjuhliin.
-Sen tässä ainakin näki, että kaikki tarjotut mahdollisuudet pitää käyttää hyväksi, sanoi Oona. – Kokenut vastustajani tämän osasi.

Barcelonassa jo kolmatta vuotta perheensä kanssa asuva Aino Alkio, 16, oli kisassa villillä kortilla. Ainolle tämä kisa oli jo hänen neljäs naisten ”kymppitonninsa”, onpa hän pelannut yhdessä ”kaksvitosessa” Barcelonassa.
Aino pysyi hyvin saksalaiskarsija Carolin Schmidtin vauhdissa, mutta kuusi vuotta vanhempi pelasi ratkaisevat pisteet paremmin. Ottelu oli tasaväkisempi kuin mitä Schmidtin voittolukemat 6-4, 6-1 osoittivat.

Keskiviikkona toisella kierroksella nähdään jo maanantaina avausottelunsa voittanut Piia Suomalainen. Hän saa vastaansa 19-vuotiaan kisan ykkössijoitetun Ranskan Margot Yerolymosin (WTA 380).