Maailman ainoa Barritza

Julkaistu 20.11.2016 kategoriassa OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

img_5008Karen Barritzalle, 24, Suomi on ollut hyvä. Hän ottanut täältä turnausvoittoja – ja nipussa: vuonna 2013 peräkkäisinä viikkoina kaksinpelin voitot Tampereella ja Savitaipaleella ja menneellä viikolla kaksin- ja nelinpelin turnausvoitot Aava Orto-Lääkärit Openissa. Ja onhan vielä nelinpelinvoitto Savitaipaleelta vuodelta 2012.

– Että olen onnellinen, riemuitsi Karen Barritza. – Ja tämäkin vielä! Ihanaa!
Sillä Karen tarkoitti Tanskan pienoislippua, jonka HVS:n B-O Estlander kiikutti palkinnonjakoon.

img_5045Tanskalainen Karen on syntynyt Aalborgissa, Tanskassa, mutta vanhemmat ovat muualta, aivan kuten Carolina Wozniackin, Tanskan naistenniksen ykköstykin. Karenin isä on Romaniasta ja äiti Puolasta.

Isän äskettäin kuoltua Karenilla oli jonkinlainen oman identiteetin haku. Se johti nimenmuutokseen: Karen Barbatista tuli viime helmikuusta Karen Barritza.
-Halusin ihan oman nimen, joka ei ole tanskalainen eikä varsinaisesti mistään muualtakaan. Olen luultavasti maailman ainoa Barritza, sanoi Birkerödissa, Kööpenhaminan liepeillä asuva tennisammattilainen.

Tämä ainoa Barritza hallitsi Aava Orto-Lääkärit Openin naisten finaalia mielin määrin. 17-vuotias venäläinen suurlupaus, pitkänhuiskea Elena Rybakina, oli vaikuttava ottelun neljä ensimmäistä peliä juoksuttaessaan Barritzaa puolelta toiselle ja takaa verkolle.

Sitten tapahtui jotain ja Rybakina putosi tavallisten kuolevaisten tasolle. Virheitä tuli tukuttain eikä Rybakina pystynyt uhkaamaan Barritzan voittoa .
-Ennen ottelua oli ihan hyvä fiilis, en tiedä, mitä tapahtui, sanoi onnettomanoloinen Rybakina.
-No, minä panin hänet tekemään virheitä, napautti Barritza. – Oma pelini oli hyvässä kuosissa. Onhan pelissäni vielä paljon parannettavaa, mutta nyt olen hyvällä tiellä.

Hän on tänä vuonna päässyt WTA-rankingissaan parhaimmillaan sijalle 412.

Barritza saattaa pelata vielä jouluviikolla 50.000$ ITF-kisan Ankarassa Turkissa, mutta tässä lähiviikkoina ohjelmassa on Ruotsin naisten liiga.

Teksti Riitta Närhi, kuvat Tytti Nuoramo

 

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu