Muistatko Damir Dzumhurin?

Julkaistu 23.10.2019 kategoriassa Tali Open 2019, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tali Openiin on ilmoittautunut Damir Dzumhur. Saatat muistaa hänet Davis Cup -ottelusta vuonna 2014, jolloin Bosnia ja Hertsegovina voitti yllättäen Suomen Talissa Eurooppa/Afrikan II ryhmän toisella kierroksella 3-2. Dzumhur voitti avausottelussa Juho Paukun 63 76 64, mutta hävisi ykkösten ottelussa Jarkko Niemiselle 57 67 16.

Ennen tätä DC-ottelua 175-senttinen vikkeläkinttuinen Dzumhur oli jo voittanut tusinan verran ITF Futures kaksinpeli-  ja kahdeksan nelinpeliturnausta.
Vuosina 2014 ja 2015 hän voitti kumpaisenakin vuonna kolme ATP Challenger -kisaa ja vuonna 2017 vielä yhden Challengerin.

Uransa ensimmäisen ATP250-turnausvoiton Dzumhur otti syyskuun puolessa välissä vuonna 2017 Pietarissa ja toisen vain kuukautta myöhemmin Moskovassa, jossa hän oli myös nelinpelin loppuottelussa parinaan Kroatian Antonio Sancic.
”Pietarin turnauksen finaalipäivä oli elämäni paras päivä”, totesi Dzumhur.

Dzumhur ylsi kolmanteen ATP250-turnausvoittoon kesäkuun lopussa 2018 ja oli sitten heinäkuussa ATP-rankingissa sijalla 23, joka on toistaiseksi hänen uransa paras rankkaus.
Tänä vuonna Dzumhur, 27,  kukisti Stefanos Tsitsipasin Rotterdamin ATP500-kisan ensimmäisellä kierroksella helmikuussa, Stan Wawrinkan Geneven APT250-kisassa toukokuussa ja vei US Openin toisella kierroksella erän Roger Federeriltä. Kausi on kuitenkin ollut rikkinäinen, sillä hänellä on ollut ongelmia selän, olkapään ja vatsalihasten kanssa. Dzumhurin ATP-ranking on laskenut sadan tuntumaan sijalle 92.
Hän on tienannut urallaan jo 4,06 milj.dollaria.

Dzumhuria valmensi pitkään hänen isänsä Nerfid Dzumhur-Nemo, jolla on ollut oma tenniskoulu  vuodesta 1994. Nykyisin Dzumhuria valmentaa ATP:n tietojen mukaan serbi Petar Popovic.

Teksti Riitta Närhi

Yksi kommentti

  1. Jörgen Grandell sanoo:

    Muistan hänet Tampereen turnauksesta jonka voitti eräs David Goffin.Pari vuotta sitten osuin Umagissa samaanaikaan hotellin hissiin Dzumhurin kanssa ja siellä häntä kiinnosti kovasti oma peilikuvansa hissin peilissä.Sen turnauksen voitti eräs Andrej Rublev joka siis eteni lucky loserina voittoon.ATP sivustolla löytyy mielenkiintoinen video Damirin lapsuudesta Sarajevossa.Työesteitten vuoksi mahdollisuus tulla katsomaan Talin turnausta vasta kahtena viimeisenä päivänä.Toivottavasti mielenkiintoisesta osallistuja kaartista silloin vielä joku suomalainen mukana.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu