Nishioka otti oppia Riosista

Julkaistu 29.10.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tali Openin ilmoittautuneista korkeimmalle rankattu on Japanin Yoshihito Nishioka, 24, jonka ATP-ranking oli ilmoittautumishetkellä 68, nyt 72.

Japanin Miessä syntynyt vasuri Yoshihito Nishioka ihaili nuorempana Rafael Nadalia ja yritti kehittää omaa peliään saman suuntaiseksi, vasuri kun oli idolinsa tavoin. Vertailukohta ei kaikin osin ollut kuitenkaan paras mahdollinen, sillä Nishioka on 15 senttiä espanjalaista lyhyempi ja 21 kiloa kevyempi.

Amerikkalaisvalmentaja Nick Bollettierin mielestä Nishiokan oli fiksumpaa perustaa peliään nopeuteen ja hyvin hallittuun tekniikkaan. Hän neuvoi Nishiokaa ottamaan mallia mieluimmin Chilen ex-ammattilaisesta, Marcelos Riosista, joka oli saman pituinen, 170-senttinen.
”Katsoin YouTubesta Riosin otteluita ja oivalsin, miten hän teki pisteitä”, kertoi Nishioka ATP:n haastattelussa. ”Katsoin hänen verkollenousujaan ja pysäytyslyöntejään. Hän teki mitä halusi ja ymmärsin, että siinä se on – haluan pelata kuin hän.”

Nishioka pääsi aikanaan Bollettierin tennisoppiin IMG-akatemiaan Bradentoniin, Floridaan Sony-yhtiön takavuosien hallituksen puheenjohtaja Masaaki Moritan ansiosta. Japanin junioritennistä runsaskätisesti tukeva Morita kustansi vuosittain yhden juniorien tuohon IMG-akatemiaan. Tämä sai jatkaa toisenkin vuoden akatemiassa, mikäli saavutti hänelle asetetun tavoitteen, kuten esimerkiksi ITF Futures – tai ITF-junioriturnausten voittoja. Mikäli tavoitteet eivät toteutuneet juniorin oli palattava vuoden jälkeen Japaniin. Nishioka menestyi mainiosti; hän oli Floridassa valmennettavana neljä vuotta.

Tennistaitojen lisäksi hän on oppi myös englannin kielen, jota ei osannut lainkaan Floridaan mennessään.
Nishioka voitti vuonna 2013 ensimmäiset kolme ITF Futures -turnausta ja kaksi lisää seuraavana vuonna, jolloin myös otti ensimmäisen ATP Challenger-kisavoittonsa Shanghaissa.

Loukkaantumiset vaivanneet

Yoshihito Nishioka oli voittanut vuosina 2015 ja 2016 yhteensä kolme ATP Challenger -turnausta.
Hän saavutti toistaiseksi parhaan ATP-rankinginsa, sijan 58, maaliskuussa 2017, mutta vain neljä päivää myöhemmin hän loukkasi polvensa, joka jouduttiin leikkaamaan. Se piti hänet poissa ammattilaiskentiltä koko loppuvuoden.

Vuonna 2018 Nishioka pelasi 11 ATP Challenger -turnausta, joista voitti yhden, Gimcheonissa, Etelä-Koreassa toukokuussa. Kerran hän oli finaalissa, Traralgonissa, Australiassa, ja kolmesti – Burniessa ja Canberrassa, Australiassa sekä Kobessa, Japanissa – välierissä. Myöhemmin syyskuussa hän otti uransa ensimmäisen ATP250-turnausvoittonsa Shenzhenissä, Kiinassa.

Tänä vuonna Nishioka oli Indian Wellsin ATP1000-turnauksessa 16 joukossa, jossa joutui luovuttamaan selkävamman vuoksi ja Cincinnatin ATP1000-turnauksessa puolivälierissä, jossa vetäytyi käsivamman vuoksi. Stockholm Openissa hän oli puolivälierissä, jossa koki tappion Serbian Filip Krajinovicille.

Teksti: Riitta Närhi

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu