Virtanen hävisi Ramanathanille – ”En ole ikinä kokenut vastaavaa”

Julkaistu 17.11.2021 kategoriassa HPP Open 2021
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Otto Virtanen taisteli ensimmäisellä kierroksella täydet kolme erää, mutta Intian Ramkumar Ramanathan oli lopulta etevämpi erin 4-6, 6-4, 6-3.

OTTELUOHJELMA
KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA

Iltasession ensimmäisessä ottelussa keskuskentällä kohtasivat 20-vuotias Virtanen (ATP-383) ja 27-vuotias intialainenRamanathan (ATP-222). Kaksikko tunsi etukäteen toisensa hyvin, vaikka eivät olleet pelanneet vastakkain. Suomi kukisti Intian syyskuussa Espoo Metro Areenalla ja tuolloin kaksikko näki lähietäisyydeltä toistensa vahvuudet ja heikkoudet.

Talin Tenniskeskuksen keskuskentällä nähtiin monipuolinen ottelu. Avauserän alkuun oli molemmilla pelaajilla useita murtopalloja, mutta kumpikaan ei onnistunut niitä hyödyntämään. Yleisö sai nauttia taktisesta miekkailusta, jossa molemmat nousivat vuoron perään verkolle toisen ajautuessa taakse. Erän yhdeksännessä pelissä se murto sitten tuli, kun Virtasen epäpuhtaasti lähtenyt lyönti tippui takarajalle ja toi 5-4 johdon. Seuraavassa syöttövuorossa suomalainen sinetöi erän itselleen luvuin 6-4.

Toisen erän ensimmäisessä pelissä oli Virtasella heti murtopalloja, mutta Ramanathan selvitti ne. Ilman murtoja edettiin lopulta suomalaisen syöttövuoroon 4-5 tilanteessa. Intialaispelaajan sitkeä ja pallovarma peli tuotti erän ensimmäisen murtomahdollisuuden hänelle ja sen hän myös hyödynsi pakottaen ratkaisun kolmanteen erään.

Kolmannessa erässä inspiroitunut Ramanathan jatkoi sekoittavaa peliään. Virtanen ei enää löytänyt tietään takaisin otteluun, vaan virheet sekä intialaisen hienot suoritukset päättivät ottelun erin 6-4, 4-6, 3-6.

– Oli hyvä fiilis mennä kentälle, mutta eihän se kantanut loppuun asti. Loppua kohden varmaan alkoi näkyä ettei kaikki ollut kunnossa. Tunsin ihan yhtäkkiä krampit kolmannen erän alussa. Nilkoista lähtien alkoi kramppaamaan ja jokainen iso lihas kramppasi. En ole ikinä kokenut vastaavaa. Jokin meni pahasti pieleen valmistavien päivien ruokailuissa ja tankkauksissa, kommentoi Virtanen.

– Olihan tämä ottelu otettavissa kahdessa erässä. Tänään ei vaan myöskään ollut hyvä pelipäivä. Häntä vastaan on vaikea pelata, kun tulee tosi paljon verkolle ja osaa myös sekoittaa rytmiä paljon. Tänään kenttä tuntui todella hitaalta.

Aiemmin päivällä suomalais-sveitsiläinen Henri Laaksonen eteni jo toisen voittonsa myötä puolivälieriin. Turnauksen toiseksi sijoitettu Laaksonen voitti toisella kierroksella Saksan Julian Lenzin 6-2, 7-5.

– Tämän päivän ottelu oli paljon parempi kuin ensimmäisen kierroksen pelini. Olin heti alusta alkaen varmempi ja lyönnit myös tuntuivat paremmilta ja paremmilta, sanoi Laaksonen.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu