Ammattilaistenniksen konkari, Portugalin Joao Sousa, finaalissa viime vuonna Talissa

Julkaistu 27.10.2022 kategoriassa HPP Open 2022
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ennen tämän vuoden HPP Openin alkua viemme lukijoita aikamatkalle kilpailun pitkään historiaan eri pelaaja-artikkelien kautta. Viikoittain julkaisemme artikkeleita Talissa esiintyneistä pelaajista. Lue lisää täältä.

Tervetuloa luomaan muistoja tänäkin vuonna; nyt Talissa on luvassa miesten ATP Challenger – ja naisten ITF-turnaus.

LIPUNMYYNTI

Kaikkien ennakkoon lipun ostaneiden kesken arvotaan: 1) yksityistunti Jarkko Niemisen kanssa, 2) 2kpl Story-ravintolalahjakorttia, 3) vapaavalintainen Wilsonin tennismaila Pro Shopista ja 4) VIP-lippuja HPP Openin finaalipäivään.

Portugalin kaikkien aikojen tennispelaaja esitti taitojaan

Miesten ammattilaisturnauksessa Talissa päästiin näkemään viime vuonna myös jo hieman pidemmän tennisuran jo tehneen, Portugalin 32-vuotiaan Joao Sousan, otteita aina turnauksen loppuun asti.

Sousa pelasi itsensä kaksinpelissä finaaliin. Matkalla finaaliin Joao päihitti semifinaalissa sveitsiläistyneen Hyvinkäältä kotoisin olevan Henri Laaksosen. Finaalissa Slovakian Alex Molcan osoittautui kuitenkin liian kovaksi vastustajaksi.

Korkeimmillaan Joao on ollut ATP-listalla kaksinpelissä sijalla 28, vuonna 2016. Nelinpelissä korkein sijoitus on 26 vuodelta 2019.

Miesten Grand Slam -turnauksissa Sousan paras sijoitus kaksinpelissä on ollut pääsy neljännelle kierrokselle US Openissa vuonna 2018. Australian avoimissa vuonna 2015, 2016 ja 2019 Joao pelasi itsensä kolmannelle kierrokselle. Myös Wimbledonissa Sousa on pelannut itsensä aina pääsarjan kolmannelle kierrokselle asti vuonna 2016. Ranskan avoimissa, pelit ovat päättyneet toiselle kierrokselle useampana vuotena (2013, 2015, 2016 ja 2017).

Sousa on voittanut yhteensä neljä miesten kaksinpelin ATP-tason ammattilaisturnausta tähän mennessä kestäneellä ja yhä jatkuvalla tennisurallaan. Nelinpelissä Joao ei ole toistaiseksi voittanut yhtään ATP-tason turnausta.

Juniorina, alle 18-vuotiaiden poikien ITF-tourilla, Joaolle ei kertynyt erityisempiä meriittejä. Joao kuitenkin onnistui karsimaan itsensä Orange Bowlin pääsarjaan vuonna 2007. Korkeimmillaan Sousa löytyi juniorirankingsijalta 61 samana vuonna.

Joao pelasi kuitenkin jo miesten ammattilaisturnauksia varhaisella iällä. Sousa ilmoittaakin, että hänen ammattilaisuransa alkoi jo vuonna 2005. Joao oli tuolloin vasta 16-vuotias.

Sousa on tuttu nimi myös suomalaisille ja erityisesti Suomen Jarkko Niemiselle ja Emil Ruusuvuorelle. Nieminen kohtasi peliurallaan Joaon kahdesti. Toinen kohtaamisista oli vuoden 2015 Suomen ja Portugalin välisessä Davis Cup -ottelussa. Tuolloin Sousa näytti vahvuutensa ja voitti Niemisen suoraan kolmessa erässä. Ruusuvuori on kohdannut portugalilaisen kolmeen otteeseen ATP-tasolla. Kaksi kertaa Emil on onnistunut Joaon kukistamaan, mutta viimeksi tänä vuonna Intian Punen finaalissa oli Ruusuvuoren taipuminen Sousalle tiukasti kolmessa erässä.

Nyt 33-vuotias Sousa pelaa edelleen miesten korkeimman tason ATP-ammattilaistourilla. Joaon kaksinpelin ranking tällä hetkellä on 59 ja nelinpelin 296.

Joao Sousa on toistaiseksi kaikkien aikojen paras portugalilainen tennispelaaja.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu