Moutet on HPP Openin mestari

Julkaistu 12.11.2023 kategoriassa HPP Open 2023
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ranskalainen Corentin Moutet tuulettaa kaksinpelimestaruutta HPP Openissa.

KAKSINPELIN LOPPUOTTELU
Corentin Moutet – Sumit Nagal 6-3, 3-6, 6-2

Loppuottelussa kohtasi kaksi sijoittamatonta pelaajaa: intialainen Sumit Nagal (ATP-169) ja ranskalainen Corentin Moutet (ATP-173). Nagal ja Moutet olivat kohdanneet toisensa kahdesti neljä vuotta sitten Yhdysvalloissa massakentällä. Otteluvoitot ennen finaalia olivat kutkuttavasti tasan 1-1.

Ilman erätappioita finaaliin edennyt Nagal oli kämmenlyöntinsä turvin hieman aloitteellisempi osapuoli ottelun alkuhetkillä. Moutet pysyi tempossa hyvin mukana ja onnistui taidokkaasti sekoittamaan peliä alakierteillään sekä liikuttamalla intialaista erityisesti syvyyssuunnassa. Tämä palkittiin ensin murrolla 3-2 johtoon ja toinen murto komealla lentolyönnillä toi erän 6-3.

Toisen erän alussa Moutet näytti karkaavan. Ranskalainen oli lähellä 3-0 johtoa, mutta Nagal taisteli murron takaisin. Murron jälkeen Moutetin peli alkoi rakoilla ensimmäistä kertaa ottelussa. Nagal piti palloa pelissä ja siirtyi hieman yllättäen 3-2 murron etylyöntiasemaan. Intialaisen ote piti erän loppuun asti ja toinen murto toi erän 6-3.

Kolmas erä oli lähes toisen kopio, mutta roolit vaihtuivat. Nagal johti 2-0, mutta Moutet tuli rinnalle ja ohi. Ranskalainen voitti lopulta ottelun ja samalla turnauksen 6-3, 3-6, 6-2. Näin hän esti Nagalia tulemasta ensimmäinen pelaaja, joka olisi voittanut sekä Tampereen että Helsingin haastajatason kisat samana vuonna.

”Tuntuu todella hyvältä. Olen kohdannut monia hyviä pelaajia viikon aikana, tuntuu erinomaiselta seistä lopussa voittajana. Finaali oli todella tiukka. Nagal laittaa paljon palloja peliin, tiesin ottelusta tulevan tiukka ja fyysinen. Minun tuli pysyä keskittyneenä ja olen iloinen löytäessäni lopussa keinot voittoon”, kommentoi Moutet.

Challenger-kisavoitto oli Moutetille kauden ensimmäinen ja uran seitsemäs.

”Tämä vuosi on ollut vaikea. Alkuvuodesta kävin ranneleikkauksessa. Se oli hyvä päätös palata kisaamaan yhden käden rystyllä. On kiva nähdä pystyväni voittamaan tällä tasolla yhdelläkin kädellä. Toivottavasti saan ensi vuodeksi toisen käteni rystylyöntiin mukaan.”

TULOKSET
KAKSINPELIN PÄÄSARJA
NELINPELIN PÄÄSARJA

Balaji/Begemann nelinpelimestareiksi

Lauantaina pelattiin päätökseensä nelinpeli ja siinä mestaruuteen ylsivät intialainen N. Sriram Balaji ja saksalainen Andre Begemann. Lue lisää finaalista täältä.

NELINPELIN LOPPUOTTELU
N. Sriram Balaji/Andre Begemann – [2] Jeevan Nedunchezhiyan/Vijay Sundar Prashanth 6-2, 7-5

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu