Daniel Brands voitti loppuottelun kahdessa tasaisessa erässä

Julkaistu 27.11.2011 kategoriassa IPP Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

IPP Open 2011, loppuottelu:

Daniel Brands, Saksa–Matthias Bachinger, Saksa 7-6 (2), 7-6 (5). Brands sai ykköspalkintona 15 300 euroa. Bachingerin palkinto oli 9 000 euroa.

Vahva, 196-senttinen Brands teki paljon pisteitä hyvän syöttönsä turvin, jolla hän rakensi paikan tappavalle kämmenlyönnilleen. Brands oli epävarmempi ykköserässä, mutta muutti asetelmat katkaisupelissä karkaamalla 5-1 johtoon. Vikkelä Bachinger joutui ottelussa pelaamaan hyvin kaukana takarajasta, jolloin teho ei riittänyt täyspainoisiin lyönteihin. Brandsille voitto oli viides Challenger Tourilla. Wimbledonissa 16 parhaan joukkoon pääsy viime vuonna on hänen paras saavutuksensa korkeammalla tasolla.

”Tämä viides voittoni on arvokkain Challenger-kiertueella, koska kilpailu on suurin. Mutta tietenkin 16 parhaan joukkoon pääseminen Wimbledonissä on kovempi juttu. Toisaalta sitä kisaa en voittanut…”

Brands muuten hämmästyi, kun näki 1. kierroksella Wimbledonissa voittamansa venäläisen Igor Andrejevin Talissa IPP Openin aikaan, vaikka tämä ei kilpaillut.

”Pelaan hyvin ruoholla syöttöni turvin ja toivon että pääsen suoraan Wimbledonin pääsarjaan kesällä. Ja tietenkin toivon, että pääsen ensin Australian avoimiin tammikuussa. Nyt minun ranking tulee olemaan noin 110, joten mahdollisuuksia on”, Brands selvitti. ”Tähtäimessäni on myös päästä 50 parhaan joukkoon (paras sijoitus 66:s) ja uusi valmentajani on jo ehtinyt tehdä paljon hyvää pelilleni. Jollen pääse viiteenkymppiin, tulen takaisin ensi vuonna”, Brands sanoi.

Brands kertoi että hän on kohdannut ikätoverinsa ja loppuotteluvastustajansa Bachingerin kymmenkunta kertaa junioriluokat mukaanluokien. ”Hän oli aina minua parempi. Olin poikana iso, enkä liikkunut hyvin, joten tein paljon helppoja virheitä. 12-vuotiaana olin 15:s luokassani. Lopetin jalkapallon pelaamisen, jolloin tennis nousi ykköslajikseni ja 16-vuotiaana olin jo viiden parhaan joukossa. Tässä joukossa oli myös Bachinger ja Zverev (molemmat pelasivat IPP Openissa).

Brands kertoi että hän on koko ammattilaisuransa aikana käyttänyt piiskan tyylistä forehand-tekniikkaa. Eniten hän ajattelee parantaneensa liikkumistaan, vaikka sitä voisi hänen mukaan vieläkin kehittää.

”Olen tosiaan pelannut melko hyvin massallakin, jopa semifinaalissa Münchenin ATP Tour-kisassa. Voittoni Espanjan Marcel Granollersista Bundesliigan peleissä on paras otteluni massalla. Joukkueeni Aachen hävisi sen ottelun Jarkko Niemisen Hallelle, mutta voitimme lopulta mestaruuuden”, sanoi tyytyväinen IPP Open-voittaja.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu