Timea Babos naisten voittaja 2011

Julkaistu 27.11.2011 kategoriassa OrtoLääkärit Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Unkarin Timea Babos kruunattiin OrtoLääkärit Open 2011 kaksinpelin voittajaksi. Babos voitti Slovakian Jana Cepelovan loppuottelussa selkein luvuin 6-3, 6-1.

Naisten finaalista ei syntynyt tiukkaa taistelua, jota siitä oli etukäteen toivottu. Unkarin Timea Babos pelasi paremmin heti alusta lähtien, eikä ensimmäisen erän loppua lukuunottamatta päästänyt vastustajaansa pinteestä.

Ottelu alkoi syötönmurrolla, jonka jälkeen Babos syötti itsensä 2-0 johtoon. Cepelova sai pidettyä seuraavan syöttönsä, mutta voimakasrakenteinen Babos voitti seuraavat 3 peliä ja eteni jo 5-1 johtoon. Ehkä mahdollisuus ensimmäisen erän voittoon toi unkarilaiselle paineita, sillä helppoja virheitä syntyi nyt enemmän kuin alkuun. Paikoittain näytti myös, että Cepelova saisi pelistään kiinni ja ottelu tasoittuisi. Ensimmäinen erä loppui silti harmillisesti 6-3, kun Cepelova ei pystynyt pitämään syöttöään.

”Hävittyäni syöttöni tajusin 5-3 ja 15-40 tilanteessa, että minun pitää voittaa ottelu takakentältä, eikä vain yrittää syöttää ässiä,” selittää Babos ottelun tärkeistä pisteistä.

Toisessa erässä Babosin ykkösyötöt alkoivat osua ruutuun 80 prosentin tarkuudella eikä Cepelova päässyt enää peliin kiinni.

Finaalissa oli nähtävissä kahden eri tyyppisen naispelaajan kamppailu. Vaikka molemmat pelaajat ovat 18-vuotiaita, oli Unkarin Timea Babos selvästi voimakkaampi, mikä näkyi myös lyönneissä. Babosin pelaama voimatennis toi mieleen WTA Tourin suurten pelaajien pelin. Etenkin Cepelovan syöttö oli selkeästi löysempi kuin Babosin.

Babosin syksy on ollut upea ja Talin saavutus oli näiden valossa jopa odotettavissa. Lokakuussa Babosin voitto 50 000 dollarin ITF-turnauksen Kanadassa ja oli seuraavassa saman kokoisessa kisassa välierissä. Nyt voitto Talissa tuo pisteitä vielä lisää. ”Tavoitteeni nousta top150:een toteutui tänä vuonna”, iloitsee Babos. ”Ensi vuodeksi tavoitteeni on nousta sadan parhaan joukkoon ja pelata isompia kisoja. Karsin myös Australian avoimiin”, mainitsee Babos.

”Uskon, että hän (Cepelova) pelkäsi tänään minua enemmän. Minulla oli hyviä tuloksia ja ranking nousussa, ” kertoo Babos.
”Turnauksen hankalin ottelu oli puolivälierässä Amra Sadikovicia vastaan, koska olin hävinnyt hänelle viime viikolla Kanadassa. Pystyin kuitenkin keskittymään ja voittamaan hänet,” muistelee nuori unkarilainen. Timean vuosi jatkuu nyt muutaman viikon levolla, jonka jälkeen hän jatkaa harjoittelua.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu