Jarkko Nieminen täysillä kohti IPP Openia

Julkaistu 19.10.2012 kategoriassa IPP Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Jarkko Nieminen oli luonnollisesti harmissaan keskiviikko-illan häviöstään Lleyton Hewittille Stockholm Open-turnauksessa. Hewitt vei tiukan kolmieräisen luvuin 7-6 (7-2), 2-6, 6-4 ja eteni puolivälierään.

Vaikka suomalaiset ja muut paikalla olevat fanit olivat hieman allapäin, Jarkon sanat kisan jälkeen kertoivat ilosanomaa kaikille suomen tenniksen ystäville. Hänen valmistautumisensa IPP Openiin tulee olemaan mahdollisimman hyvä!

”Pelaan seuraavaksi Sveitsin Baselissa. Mutta olen päättänyt jättää Pariisin pelaamatta. Sen sijaan tasapainottelen loman, levon ja treenin välillä ajatellen IPP Openia”. Pariisin Masters-kisasta Jarkko saisi lähes 9000 euron palkintorahan pelkästään osallistumisestaan.

Juuri levon ja harjoituksen suhteutus on urheilijalle kaikkein tärkein, siksi voisimme odottaa huippukuntoista Jarkkoa Taliin ensi kuun puolivälissä.

”Mielellään pelaan tällä kertaa Helsingissä. En ole vähään aikaan ollut kaksinpelissä mukana”, sanoo tennistähtemme, jonka ainoa IPP-voitto on vuodelta 2002.

Tukholman häviön myötä Jarkon aivan mahtava  putki perinteisessä Stockholm Openissa katkesi. Kuudessa edellisessä kisassa kuninkaallisessa tennishallissa hän latasi tilastoihin sijoitukset finaali-puolivälierä-välierä-puolivälierä-välierä ja finaali!

”Olisin voinut voittaa jokaisen eristä” Jarkko analysoi Hewitt-ottelun jälkeen.

Näin tosiaan oli, hän johti 1. erää 5-4, ja kolmatta breikillä 3-2. Hänen lyöntinsä olivat napakammat ja lujemmat kuin vastustajan, peli
oli aggresiivisempaa ja volleyt parempaa laatua kuin ehkä koskaan. Silti tuli häviö. Hewitt vei 3. erän kaksi viimeistä peliä.

”Hewitt on kaveri joka on aina läsnä. Jos hänelle antaa, hän sen myös ottaa,” Jarkko sanoi.

Jarkon kanssa samanikäinen Hewitt on nuorin koskaan maailman ykköseksi noussut – 20-vuotiaana. Ja elämänsä ensimmäisen ATP Tour-kisan aussie voitti 16-vuotiaana. Tietysti hänellä on uskomaton määrä kokemusta. Viime vuosien leikkauksien jäljiltä, pelitaukojen
myötä, tasoitus on päässyt valumaan sadan huonommalle puolelle. Nyt hän on palaamassa tuohon joukkoon.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu