Syöttöhirmu Ivo Karlovic palaa Taliin parempana

Julkaistu 24.10.2012 kategoriassa IPP Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Kroatian jätti Ivo Karlovic (pituus 208 cm) on IPP Open-listan tunnetuimpia pelaajia maailmalla, paljolti syöttöjensä takia. 33-vuotiaan Karlovicin ranking on tosin ”vain” 103, mutta hän palaa Taliin 10 vuoden jälkeen parempana pelaajana.

Parhaimmillaan ATP-listan 14. tilalla käyneen Karlovicin mielessä lienee vuoden päättäminen kymmenennen kerran peräkkäin 100 parhaan joukossa. Tarvittavat pisteet saattavat tulla Talista.

Karlovicin edellisellä käynnillä Talissa 10 vuotta sitten yleisö sai nähdä hujopin, jonka korkealta lyödyt syötöt päätyivät yllättävän useasti verkkoon. ATP Tourilla vain puolisen tusinaa ottelua pelanneella Karlovicilla oli syötön koordinaatio vasta hakusessa.

180-rankattu kroaatti hävisi toisella kierroksella IPP Open-kisassa jonka voitti – Jarkko Nieminen! Tuolloin tehtiin muuten pelaajien yhteenlasketun pituuden maailmanennätys keskinäisessä ottelussa – 411 cm! (Karlovic 208 cm vastaan Sveitsin Marc Rosset 203 cm.)

Karlovicin syöttö vuoden 2002 kisassa ei antanut aihetta kehuihin. Asiaan tuli kuitenkin muutos. Kolmen vuoden ajan, 2007-2009, hän oli läpisyöttöjen ykkönen ATP Tourilla. 2007, jolloin hän voittti kolme ATP Tour-kisaa, mm. Stockholm Openin, hänellä oli 1 318 ”läpäriä” keskimäärällä 20,6 ottelua kohti! 2009 Karlovic löi yhdessä ottelussa
78 läpisyöttöä, viisieräisessä Davis Cup-taistossa. Hän hävisi ottelun…

Viime vuonna mitattiin pitkälle kroaatille hänen kovin syöttönsä koskaan – 251 km/t. Eiköhän tuommoinen pure Talin kymppikentälläkin!

Kts. alustava pelaajalista täältä.

Tulevassa IPP Openissa on ilmoittautuneiden joukossa useita kisahistorian aikana menestyneitä pelaajia. Voittajia on viisi: Jarkko Nieminen (2002), Michael Berrer, Saksa (2006), Dmitri Tursunov, Venäjä (2008), Ricardas Berankis, Liettua (2010) sekä Daniel Brands, Saksa (2011).

Loppuottelun hävinneitä on kolme:  Tobias Kamke, Saksa (2007), Karol Beck (2008) ja Matthias Bachinger, Saksa (2011).

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu