2002: Vinciguerra vastaan Nieminen

Julkaistu 11.11.2012 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

SONY DSCVuonna 2002 IPP Openin välierästä odotettiin kahden nuoren nousevan pelaajan kamppailua – Jarkko Niemisen ja Ruotsin Andreas Vinciguerran. Toisin kävi, sillä Vinciguerra ei astellut kentälle loukkaantumisen takia.

Vuonna 2000 19- vuotias Vinciguerra oli voittanut ATP-kisan Kööpenhaminassa ja edennyt Båstadin kisan finaaliin. Seuraavana vuonna nuori ruotsalainen eteni Australian avointen 4. kierrokselle sekä Rooman ja Pariisin Masters-sarjan kisan välieriin. Hänen uransa toistaiseksi korkein ranking, 33., nähtiin myös loppuvuodesta 2001. Voittoja vuodelta 2000 ja 2001 tuli vastustajista kuten Tommy Robredo, Goran Ivanisevic, Marat Safin, Alex Corretja ja Roger Federer.

Nyt 31-vuotiaan ruotsalaisen uran on kuitenkin rikkonut polvivamma ja pelejä on kertynyt vain tipotellen.

”Olen ollut paljon loukkaantuneena. Polveni on vaivannut aina muutaman vuoden ja ollut taas välillä kunnossa. Nyt pelini tuntuu hyvältä,” kuvailee Vinciguerra. Lauantai iltana hän kukisti karsintojen toisella kierroksella Juho Paukun.

”Yritin vain keskittyä ja pelata peliäni. Näin kun Juho voitti kovan pelaajan (Michal Przysiezny) ensimmäisellä kierroksella, mutta eilen minua vastaan hänen agressiivinen pelinsä ei kulkenut,” muistelee Vinciguerra.

”Tämä on vuoden viimeinen kisani. Ajatuksena olisi pelata ensi vuonna lisää.”

Vinciguerralla on myös muutama liikeidea Ruotsissa, joka liittyy rullatuolia tarvitsevien ihmisten auttamiseen. Hänen isänsä on yksi heistä.

Vinciguerra kohtaa tänään Sergei Betovin Valko-Venäjältä karsintojen viimeisellä kierroksella aikaisintaan klo 13.30 Talin keskuskentällä.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu