Tursunov tähtää Australiaan

Julkaistu 11.11.2012 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Turnausvoittaja palaa mielellään paikkaan, jossa hän on juhlinut voittoa. Pitkään USA:ssa asustaneelle venäläiselle, Dmitri Tursunoville, asia ei tällä kertaa ole pelkästään niin.

”Olen täällä koska minun pitäisi poimia 80 pinnaa loppuvuodesta, jotta pääsisin suoraan Australian avointen kaavioon. Muuten joudun karsimaan.”

Talista Tursunov voisi saada 125 pistettä kisan voittamalla. Kisan kakkossijan 75 pistettä ei aivan riittäisi, mutta ohjelmassa on vielä toinenkin kisa IPP Openin jälkeen.

”On hauskempi pelata ATP Tourin kilpailuja, mutta minun pitää katsoa asiaa realistisesti, en voi tehdä sitä tällä listasijoituksellani,” Dmitri sanoi, venytellessään jalkojaan sunnuntain harjoitusvuoron jälkeen.

Hän on listalla vasta 127:s. Voittaessaan Talissa neljä vuotta sitten hän nousi 22. sijalle ja sai siitä mojovan rahabonuksen. Paras ranking on kuuden vuoden takaa, 20. Hän valui peräti sijalle 516 parisen vuotta sitten,  mutta pääsi viime vuonna sentään nousemaan 198 sijalta 158 pykälää 40:n joukkoon.

Tursunov odottaa 30-vuotispäiväänsä ensi kuussa. Miltä tänään tuntuu?

”Tunnen itseni tennismielessä hieman vanhaksi. Ja vuoteni voittoni jälkeen täällä ovat olleet vammojen sävyttämät. Itse asiassa minulla oli jalkaterässäni vamma jo, kun pelasin täällä. Se vaati leikkausta ja nilkkani on operoitu sen jälkeen kaksi kertaa”, hän kertoo.

”Tänä vuonna olin pelaamatta tammikuusta Ranskan avoimiin asti.”

Seitsemän kisaa ATP Tour -tasolla voittanut Tursunov sanoo että IPP Open on kova kisa ja huomioi, että yli puolet pelaajista ovat olleet 100 parhaan joukossa.

”Ja muutamat pelaajat ovat sinnepäin nousemassa. Helpotus on, että Ivo Karlovic jäi pois. Sellainen syöttö täällä sisällä…”

”Tämä kenttä ja nämä olosuhteet suosivat sen tyyppistä peliä, mitä minä pelaan. Eli kenttä on melko nopea, eikä näin synny liian monta pitkää pallorallia!”

Yleisö voi siis odottaa hyökkäävää peliä, kun Tursunov, kiharatukkainen entinen voittaja Kaliforniasta, kohtaa toisen entisen voittajan, tukevarakenteisen (paino  n. 100 kiloa) Saksan Michael Berrerin, joka oli ykkönen v. 2006.

Ottelu pelataan maanantaina aikaisintaan klo 18.00.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu