Suomi täydellä miehistöllä nelinpeleihin

Julkaistu 12.11.2012 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

IPP Openin nelinpelissä ainoastaan yksi ottelu pelataan saman maan täydellä miehistöllä – Suomen! Nelinpelin 1. kierroksella tiistaina ovat kentällä Jarkko Nieminen ja Harri Heliövaara,  ja heillä vastassaan Juho Paukku ja Herkko Pöllänen. Ottelu alkaa n. klo 17.30.

Koska Nieminen/Heliövaara ovat pelanneet myös maajoukkueparina Davis Cup -ottelussa, on suosikkiasema heidän. Nelinpelin pistelaskusysteemi kuitenkin petaa mahdollisuuden yllätyksiin.

Varmaa on, että Jarkko Nieminen yrittää päästä tällä kertaa loppuun asti. Vuosina 2009 ja 2010 hän on saanut poistua loppuottelusta Talin kympiltä hävinneenä. Parina oli tuolloin Henri Kontinen. Myös Heliövaara on ollut finaalissa.Nelurin voittajista Mikhail Elgin on mukana tänä vuonna.

Nelinpeliä kannattaa tulla katsomaan IPP Openissa. Talissahan pelataan paljon neluria, ja paikalliset pelimiehet voivat saada vinkkejä tarkkailemalla esiintyjiä, joiden osaaminen on vienyt korkealle suuremmillakin areenoilla. Esimerkiksi Tshekin Lukas Dlouhy, jonka nykyinen nelinpeliranking on 99, voitti vuonna 2009 Grand Slam-tittelin Pariisissa (Roland Garros) ja New Yorkissa (US Open), sekä pelasi myöhemminkin molempien turnausten finaalissa. Parhaimmillan hän on ollut vitonen maailmanlistalla.

Saksalainen Philipp Petzschner (38) on Grand Slam -voittaja Wimbledonissa vuonna 2010 ja US Openissa viime vuonna. Hän oli sijoitukseltaan kympin joukossa (9.) viime vuonna. Slovakian Michal Mertinak (41) on hyvin luotettava nelinpelipari. Siitä kertoo myös hänen parhain ranking 12, joka on viime vuodelta.

Peräti kolmetoista Talin nelinpelaajista löytyy sadan parhaan listalta. Parhaat ovat Petzschner ja Mertinak. Heidän jälkeen tulevat Venäjän Mikhail Elgin (68 – voitti IPP Openin 2007), Ruotsin Johan Brunström (70), USA:n James Cerretani (76) ja Jamie Murray (79), jonka nuorempi veli Andy on maailman parhaimmistoa kaksinpelissä. Dlouhy/Mertinak saattavat saada kelpo vastuksen Murraylta ja Australian Colin Ebelthiteltä. Ruotsin Johan Brunström ja australialainen Rameez Junaid ovat kova pari, samoin viime vuoden voittaja, huippupitkä (206 cm) ruotsalainen Andreas Siljeström. Myös hänellä on australialainen pari Jordan Kerr, mutta heillä on vastassaan Petzschner parinaan Benjamin Becker.

Kakkoseksi sijoitetun saksalaisparin Dustin Brownin ja Michael Kohlmannin pelistä on tuoreessa muistissa ainakin lähes kaksimetrisen jamaikalaissyntyisen Brownin tykkisyötöt. Kaksi vuotta sitten hän ja Martin Emmrich löivät niukasti Niemisen ja Henri Kontisen 7-6(19-17), 0-6 ja tiebreak 10-7. Jarkko Nieminen tuntee hyvin Kohlmannin sekä Brunströmin ja hän on menestynyt molempien kanssa.

Kuten kaksinpelissäkin, Jarkko on voittanut kaksi ATP Tour-titteliä nelinpelissä. Toinen tuli massalla Sveitsin Gstaadissa runsaat pari vuotta sitten parinaan Brunström. Jarkko pelasi Kohlmannin kanssa 2010 Australiassa Grand Slam -semifinaaliin! Parin Bhupathi/Mirnyi päihittäminen kisan alussa oli erittäin kova teko. Kova teko oli myös USA:n huippuparin Bryanin veljeksien voittaminen kaksikin kertaa eri kisoissa. Silloin oli partnerina Robert Lindstedt, Wimbledonin kahden viimeisimmän loppuottelun hävinnyt ruotsalainen.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu