Turnaukset lähtivät täysillä käyntiin

Julkaistu 13.11.2012 kategoriassa IPP Open, OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

IPP Open ja Orto-Lääkärit pelit lähtivät tiistaina täysillä käyntiin 23 ottelun ohjelmalla. 22-vuotias venäläinen Evgeni Donskoi muistaa tiistaipäivän pitkään. Hänestä tuli nimittäin tiistaina top-100-pelaaja. Sponsorin villillä kortilla mukaan päässeen Donskoin nimen edessä komeilee nyt luku 98, ja venäläinen on paperilla IPP Openin viidenneksi etevin pelaaja. Parannusta edellisestä ennätyksestä elokuulta tuli 14 pykälää. Myös viime vuonna hän pelasi Talissa, mutta tuolloin hallin takaosassa, sponsorikisassa.

Jan-Lennard Struff on toinen varmasti tyytyväinen kilpailija. Viime viikon ennätyslukema 208 rankingissä vaihtui sijaan 180, ja kahdessa kuukaudessa 22-vuotias saksalainen on noussut lähes 200 sijaa. Syyskuun viimeiset massakisat Espanjassa toivat mukavasti pisteitä, ja sisäkauden startti on ollut hyvä: taskusta löytyy Futures-kisan voitto ja viime viikolla Englannissa Challenger-finaalipaikka kovalla sisäkentällä, kuten Talissakin. Struffin voitto kolmessa erässä argentiinalaisvasurista Federico Delbonista oli hyvä saavutus. Seuraava tehtävä on vaikea – edessä odottaa viime vuoden kakkosen, saksalaisen Matthias Bachingerin, kaataminen.

Päivän yllättäjiin voidaan laskea myös Saksan Dustin Brown, ja tuntematon Dzmitri Zhyrmont Valko-Venäjältä. Brown päihitti kahdessa erässä, 7-6 (4), 6-1,  maanmiehensä Philipp Petzschnerin, jota laskelmoitiin turnauksen parhaiden joukkoon sijoittuvaksi.

”Onnistuin hyvin. En ole pelannut hyvin viime aikoina, ja tiesin, että ottelu ei tule olemaan helppo, Petzschnerhän on sijoitettu. Menin kentälle ja yritin pelata omaa peliäni rennosti, ja se onnistui. Me emme olleet ennen kohdanneet”, Brown kertasi. Hän on myös entinen IPP Open-nelinpelin voittaja. Seuraava vastustaja on toinen yllättäjä Zhyrmont.

Ruotsin Andreas Vinciguerran yritys kunnon nousuun 795. sijalta tyssäsi alkuunsa. Ottelussa 53. rankattua Lukas Lackoa (2. sijoitettu) vastaan ruotsalainen kuitenkin ehti näyttää, että ATP-lista valehtelee reippaasti. Kuitenkin turhauttava häviö lukemin 6-3, 6-7 (5), 4-6 miehelle, joka nuorena nousi nopeasti peräti 33. tilalle maailmanlistalla.

Orto-Lääkärit Open-turnauksessa pelattiin tiistaina puolet 1. kierroksesta. Suomalaisista Tanja Tuomi taipui slovakialaiselle Zuzana Luknarovalle lukemin 6-2, 6-1. Muuten naisten kisassa ei noussut yllättäjiä, vaan otteluiden ennakkosuosikit lunastivat odotukset.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu