Vuoden 2010 voittaja puolivälierään, karsija yllättää

Julkaistu 13.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Keskiviikkona kolme pelaajaa selvitti itsensä ensimmäisinä puolivälieriin. Loput viisi seuloutuvat torstaina. Vuoden 2010 voittaja, Liettuan Ricardas Berankis voitti odotetusti ottelunsa Belgian Niels Deseiniä vastaan 6-3, 6-4. Berankis kohtaa kisan toistaiseksi suurimman yllättäjän,  Valko-Venäjän Jegor Gerasimovin.

Gerasimov on 21-vuotias, 292-rankattu pelaaja karsintakilpailusta. Karsinnoissa hän löi maamiehensä Sergei Betovin, Sami Huurinaisen, ja Ruotsin ykkösen Markus Erikssonin. Pääsarjassa hän kaatoi vuoden 2006 IPP Open -voittajan Michael Berrerin (Saksa) ja keskiviikkona 7-sijoitetun itävaltalaisen Andreas Haider-Maurerin luvuin 7-5, 6-1.

Kolmas puolivälieriin selviytynyt on Venäjän Andrei Kuznetsov, 22-vuotias joka voitti Wimbledonin juniorimestaruuden 2009.

Karsintapelaajan eteneminen puolivälierään ei ole harvinaista Talissa. Kahdesti karsija on jopa voittanut kisan. Ruotsin Björn Rehnquist teki sen 2005, ja Puolan Michal Przysiezny 2009.

Tiistain muissa otteluissa Venäjän kohuttu 17-vuotias Karen Hatshanov sai taipua Saksan Mathias Bachingerin edessä. Kokemus ratkaisi. Hatshanov pelasi vasta yhdeksättä otteluaan Challenger ja ATP Tour -tasoilla kun taas 26-vuotias Bachinger on tahkonnut niitä 342 kertaa.

Hatshanovin mahdollisuuksia kehittyä suureksi tähdeksi maailmanhuipulle on vaikea hahmottaa tämän yhden ottelun perusteella.

Viime vuoden voittaja Lukas Lacko otti britti Daniel Coxista varman voiton. Toisella kierroksella toissavuoden loppuottelija Bachinger saattaa olla työläämpi kukistettava.

 

4 kommenttia

  1. .. sanoo:

    Hatshanov? Eikö se ole Khachanov?

  2. Suvi sanoo:

    Mihin kellonaikaan pelataan miesten finaali sunnuntaina?

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu