Laaksonen tyylikkäästi puolivälieriin

Julkaistu 14.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Henri Laaksonen pelasi vakuuttavasti toisen kierroksen ottelussa Moldovan Radu Albottia vastaan ja kuittasi voiton luvuin 6-3, 7-6(6). Kaksikko otti mittaa toisistaan kesäkuussa peräkkäisinä viikkoina massalla, jolloin Laaksonen voitti ensimmäisen ja Albot toisen ottelun. Nyt alusta oli eri. Kova nopea greenset-pinnoite.

”Sain syötöllä enemmän pisteitä, mutta muuten peli oli aika samanlaista kuin massalla, sillä pallot ovat täällä hitaita. Pallo ikään kuin liukuu kentällä, joten annoin mennä kämmenellä kovempaa”, kuvailee Talin kisan pelituntumaa Laaksonen.

Ensimmäisen erän lopussa Laaksonen pelasi muutaman maailmanluokan pisteen vastustajan syötössä, joita yleisö jäi hämmästelemään. ”Olin breikin johdolla, joten annoin palaa. Johdossa voi testata rajoja”, kommentoi Laaksonen naureskellen.

Laaksosta viime kuukausina vaivannut syöttöjen epävarmuus ei tänään juuri kummitellut, lukuunottama toisen erän viidettä peliä. Tilanteessa 3-1 Laaksonen syötti neljä tuplaa häviten syöttövuoronsa. Tilasto näytti ottelun jälkeen seitsemää ässää ja viittä tuplaa, mutta tärkeimpänä ykkössyötön voittoprosentti huikeaa 85:ttä!

Eräs toimittaja uskalsi povata Laaksosen nousua sadan parhaan joukkoon jo ensi vuonna, johon Laaksonen vastasi varovasti: ”Jos pystyn terveenä kehittämään omaa peliä, niin se ranking nousee myös. Kaikkeni yritän antaa. Muuten voi jäädä uran jälkeen huono fiilis, ettei yrittänyt parasta.”

Huomenna Laaksonen kohtaa Ilja Martshenkon ottelussa paikasta turnauksen välierään.

 

3 kommenttia

 1. Seppo sanoo:

  Albot on Moldovasta, ei Makedoniasta

 2. ITF-Specialist sanoo:

  Illya Marchenko* ei Ilja Martshenkon

 3. admin sanoo:

  Korjattu maa, kiitos.
  Englanniksi on toki Illya Marchenko, mutta suomeksi nimet ns. translitteroidaan ja siksi tuo käyttämäni kirjoitusasu pitäisi olla oikea.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu