Nieminen kaatoi nuoren lupauksen

Julkaistu 14.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Nuori 19-vuotias ranskalainen lupaus Lucas Pouille ei pystynyt horjuttamaan Jarkko Niemistä tiukoissa paikoissa torstain pääottelussa, jonka Nieminen vei rutiinilla luvuin 6-4, 6-3. Peli ei silti täysin tyydyttänyt Niemistä vaikka olikin hänestä astetta parempi kuin eilinen.

”Olen tyytyväinen, että tällä pelillä sain tuollaisia tuloksia aikaan. Asiat eivät silti toimineet automaattisesti. Jos en keskittynyt oikeisiin asioihin, niin tuli ihme lyöntejä. Tosin aina kun peli meni tiukaksi, pystyin keskittymään ja lyöntini paranivat”, pohti Nieminen suoritustaan.

Niemisen paras lyönti on ollut pitkään kämmen pitkin linjaa, joka toimi tänäänkin. ”Se tuntuu tosi varmalta. Tuntui siltä, että olisin voinut kääntää linjaan mistä lyönnistä tahansa. Sitä on myös vaikea lukea. Pystyn kontroloimaan sitä hyvin ja lyömään sen avoimesta sekä suljetusta asennosta.”

Toisen erän lopussa koettiin ylimääräistä draamaa, kun Niemisen tossu tarrasi kiinni kentän karheaan pintaan kaataen suomalaisen nurin. ”Ei tuntunut, että mitään kävi”, vakuutteli Nieminen jalastaan, joten säikähdyksellä onneksi selvittiin.

Vastustajaansa Lucas Pouillea Nieminen kehui hyväksi paketiksi: ”Sen päälle on hyvä rakentaa. Hän on nöyrä muttei kumartele. Henkisesti vahva. Hänellä ei ole mitään huonoa, mutta aseita pitäisi saada enemmän.”

Pouille piipahti myös lehdistöhuoneessa ottelun jälkeen ja tunnusti, että oli hieman hermostunut ottelun alussa. ”Jarkko on yksi maailman parhaita pelaajia. Itse aloitin ottelun hieman huonosti”, tuumi nuorukainen, joka on toiseksi nuorin pelaaja kahdensadan joukossa.”Halusin ehdottomasti tulla Helsingin kisoihin ja mummolaan.”

Pouillen suomalaisella äidillä on talo Närpiössä, jossa Lucas vietti kaikki hiihtolomat nuorena. Äiti, Lena, on suomenruotsalainen ja puhuu ruotsia, joten suomea Lucas ei osaa. Ruotsikin on ruosteessa, tunnustaa Lucas, joka harjoittelee Ranskassa Roland Garros -tenniskeskuksessa mm. Gilles Simonin ja muiden huippujen kanssa.

Lopuksi Pouille jättää hyvästit ja toivoo näkevänsä meidät ensikin vuonna.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu