Micke Kontinen tyytyväinen kauteensa

Julkaistu 14.11.2013 kategoriassa Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

MickeSuomen tenniskakkonen Micke Kontinen lopetti tenniskautensa melko tyytyväisenä, vaikka Ukrainan Ilja Martshenko voitti hänet IPP Openin 2. kierroksella 6-4, 6-2.
Micken seitsemän ATP-pistettä nostavat hänet henkilökohtaiseen ennätysrankingiin, sijalta 490 lukemaan 457. Edellinen ennätys on 488.
Martshenko, 26, osottautui olevan korkean luokan syöttäjä ja kämmeneltä rennosti paukuttava herra, joka halusi pitää kovaa tempoa yllä lyömällä palloa aikaisin takarajan tuntumassa. Hän onkin ollut top-100-pelaaja vuoden verran putkeen, parhaimmillaan 67:s, kolmisen vuotta sitten.
”Oli vaikea päästä rytmiin alussa kun hän pelasi hyvin, sai mailaa pallon taakse ja lähetti sen viivoille,” Kontinen sanoi.
”Syötössä oli suurin ero, syöttöni on ailahdellut viikosta viikkoon, ja nyt hän pääsi ohjaamaan peliä minunkin syötöissä. Silti ensimmäinen erä oli lähellä kääntyä.”
Kontinen teki 1-5-tilanteesta 4-5, mutta Martshenko onnistui päättämään erän oltuaan pelissä häviöllä 15-30.
”Vuosi on ollut hieno, kun ajattelen mikä tilanne oli vuosi sitten. Oli vaikeata, ja odotin pahimmillaan jopa lonkkaleikkausta. Nyt olen fyysisesti paremmassa kunnossa kuin ikinä ja olen saanut paljon pelejä. Hieno vuosi, vaikka ranking voisi olla parempikin. Olen onnellinen siitä, että olen vihdoinkin terveenä. Olen päässyt kehittymään tosi paljon, ja on usko omaan tekemiseen. Iso kiitos myös valmentajalle, Tuomas Ketolalle”, Micke sanaili.

Puolivälieräpaikka Tampere Open Challenger-turnauksessa oli vuoden paras saavutus.
”En pidä kahta semifinaaliani Suomen Futures-kisoissa Tampereen jälkeen pettymyksenä. Olihan ne minulle vasta toinen ja kolmas kerta semeissä,” sanoi Kontinen, joka on yhden Futures-kisan voittanut. Syyskuussa, Ruotsissa hän kaatoi finaalissa Ruotsin ykkösen Markus Erikssonin. Lisäksi Micke on ollut kolmesti loppuottelussa.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu