Kolmatta kertaa loppuottelussa

Julkaistu 15.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Suomalaispari Jarkko Nieminen / Henri Kontinen pelaavat lauantaina kolmatta kertaa IPP Open -finaalissa. Kolmas kerta toden sanoo? ”Sovitaan niin”, Kontinen vastaa. Lauantain finaalissa vastassa ovat saksalaiset Dustin Brown ja Philipp Marx, parina neljänneksi sijoitettu.

Vuonna 2010 Brown (ja Martin Emmrich) ottivat niukan voiton suomalaisparista IPP Openin loppuottelussa. Ensimmäisen erän tiebreak päättyi peräti 36 pisteen jälkeen saksalaisten hyväksi luvuin 19-17. Toinen erä päättyi 6-0 suomalaisille ja ratkaiseva katkaisupeli 10-7 vieraille. Lähellä voittoa oltiin.

Perjantaina välierässä vastassa oli ykkössijoitettu pari Tomasz Bednarek/Rameez Junaid. Kentällä ykkösiä olivat kuitenkin Nieminen ja Kontinen. Varsinkin loppua kohden yleisö sai nauttia loistavista ohituslyönneistä, syötönpalautuksista ja hienoista lentolyönneistä suomalaisten toimesta. Jarkko oli syystä tyytyväinen.

”Kun nelinpelissä marginaalit ovat niin pienet (nykyisillä säännöillä) on hienoa voittaa kolme matsia kaikki kahdessa erässä. Hallitsimme peliä, vastustajat eivät päässeet niskan päälle. Meistä tuntui, että voisimme voittaa joka geimin.”

”Alkuunhan hävisimme Henkan syötön, mutta sen jälkeen pelasimme suvereenisesti”, Jarkko sanoi.

Henri Kontisen mielestä parin suoritus oli tasainen ja terävyys hyvällä mallilla. Hänen upeissa syötöissään oli tappavaa tehoa, kun ratkaisupelit lähestyivät. ”Loppua kohden syötin paremmin”, Henkka sanoi tyynesti.

Lauantaina on toivottua tennisherkkua luvassa, sillä ensimmäiseen välierään astelee Henri Laaksonen klo 13. Toinen ottelu on Jarkon peli kello kolmen maissa. Pääkentällä viimeisenä muttei vähäisempänä nähdään suomalaisten nelinpelin finaali. Älä missaa!

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu