Järisyttävää jännitystä, Nieminen finaaliin

Julkaistu 16.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Odotetusti välieräkamppailu Jarkko Niemisen ja Jan-Lennard Struffin välillä muodostui jännittäväksi. Oikeastaan varsinaiseksi thrilleriksi. Tästä ei tennisviihde parane, etenkin kun voittajaksi selviytyi kotiyleisön suosikki luvuin 7-5, 2-6, 7-6(5).

Ensimmäinen erä oli käsittämätön. Erän alku oli täysin yhtä maalia Niemisen seuratessa hänen ohitse viuhahtavia palloja. Struff syötti hyvin ja Nieminen huonosti. Tilanne näytti taululla 5-1 Struffin hyväksi. Sitten alkoi taistelu. Vasta etupallon jälkeen Nieminen piti oman syöttönsä 2-5:een ja voitti seuraavat viisi peliä ja erän lukemin 7-5.

Toisen erän odotettiin jatkuvan samaan malliin Niemisen vahvalla pelillä, mutta toisin kävi. Struff mursi heti ensimmäisen Niemisen syötön ja vielä 4-2 tilanteessa toistamiseen, joten erä karkasi Struffille luvuin 6-2.

Kolmannen erän alku mentiin syötönpitojen merkeissä, kunnes tilanteessa 3-3 sai Struff murtopallon Niemisen tuplavirheestä. Saksalainen käytti tilanteen hyväksi. Seuraavassa Jarkon syöttövuorossa sai Struff ensimmäisen ottelupallonsa, mutta Jarkko syötti hyvin ja tilanne päättyi palautusvirheeseen. Pidetyn syöttövuoron jälkeen Nieminen pysyi energisenä hölkäten puolen vaihtoon.

Struff pääsi syöttämään otteluvoitosta 5-3 tilanteessa. Ottelun toinen ottelupallo tuli 40-30 tilanteessa. Lyhyt palautus Jarkolta ja Struff löi pallon harmikseen verkkoon. Kolmas ottelupallo tuli etupallolla, jossa saksalainen syötti kaksoisvirheen! Hän sai kuitenkin vielä neljännen mahdollisuuden. Sitä palloa pelattiin pitempään ja Jarkko ajautui puolustuskannalle. Struff löi kuitenkin kämmenensä jälleen verkkoon. Nieminen sai lopulta tarvittavan syötönmurron Struffin virheillä.

Nieminen piti syöttönsä 6-5:een ja samoin teki Struff. Edettiin katkaisupeliin. Tunnelma oli hermostuneen jännittynyt. Tiebreikki alkoi minibreikillä Struffille 1-0 ja vastaminibreikillä 1-1:een. Sitten edettiin tasatahdissa kunnes Jarkko sai arvokkaan 5-3 johdon. Struff kuitenkin kavensi 4-5:een Niemisen syötettyä hyvän ykkösen, joka tuomittiin jalkavirheeksi. Struff otti tietoisen riskin, joka kostautui kaksoisvirheenä.

Tämä antoin Niemiselle ensimmäisen ottelupallon Struffin syöttäessä. Se ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja seuraava ottelupallo oli omassa syötössä. Pelattiin jännittävä piste, jossa Nieminen teki hurjasti töitä Struffin painostaessa. Struff nousi verkolle hyvän hyökkäyksen ja lentolyönnin turvin, jonka Nieminen sai vaivoin yli verkon. Saksalainen kuitenkin epäonnistui lyhyessä poikkikentän lentolyönnissään. Ottelu päättyi huikeisiin seisoviin aplodeihin!

Nieminen oli iloinen voittaessaan matsissa oikeat pisteet, sillä vastustaja voitti määrällisesti enemmän pisteitä. ”Mukavaa, että meni näin. Tällä kaudella on mennyt toiste päinkin”, virnistää Nieminen. ”Pystyin pelaamaan paremmin, mitä tiukemmaksi tilanne meni.”

”Olen tyytyväinen tiebreikkiini, jossa syötin todella hyvin. Tästä on hyvä jatkaa ja toivottavasti huomenna saan paremman alun otteluun.”

Finaalissa vastustajaksi asettuu liettualainen Ricardas Berankis, joka voitti Henri Laaksosen lauantain ensimmäisessä välierässä. Peli alkaa aikaisintaan kello 13.30 sunnuntaina.

 

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu