Baltian yhteys pelasi — nelinpelivoitto tuli

Julkaistu 16.11.2013 kategoriassa OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Ostapenko_Paalma_1024Talissa leivottiin ensimmäiset voittajat lauantai-iltapäivällä. Baltian tytöt, 16-vuotias Jelena Ostapenko Latviasta ja 18-vuotias Eva Paalma Virosta veivät Ortolääkärit Open ITF -kisassa nelinpelin voiton. Ilahduttavan paljon katsojia oli näkemässä loppuhetket, kun Ostapenko ja Paalma ratkaisivat jännittävän ottelun katkaisupelissä 11-9.

He voittivat ensimmäisen erän 6-2, mutta hävisivät toisen erän 5-7 vastustajinaan Quirine Lemoine (Hollanti) ja Martina Pradova (Tshekki). Huomattava osa pelistä noudatti eräänlaista kaavaa – pelattiin pitkiä ralleja forehandilla poikki kentän ja partnerit kyttäsivät väliintuloa, joille kuitenkaan ei helpolla annettu mahdollisuutta.

Tiebreakissa Ostapenko/Paalma pääsivät 9-7-johtoon, josta peli meni tasoihin, 9-9, jolloin Paalma teki kaksoisvirheen. Seuraavan pitkän pallorallin aikana Ostapenko ilmestyi, kuin tyhjästä verkon tuntumaan ja katkaisi pelin helpolla lentolyönnillä, 10-9.

Oli Lemoinen vuoro syöttää, mutta hän teki kaksoisvirheen ja heitti mailansa lattiaan turhautuneena. Ottelu oli ohi.

Aava Ortolääkärit Oy:n toimitusjohtaja Timo Tavaila, ylilääkäri Panu Hirvinen ja järjestävän HVS-tenniksen puheenjohtaja Maren Karlsson-Tuomola jakoi palkinnot – kukkia, pokaali ja tositteet rahapalkinnosta: voittajille 637 dollaria jaettavaksi ja kakkosparille 343. Nelinpelin WTA-pisteiitä kirjataan voittajille kaksitoista per pelaaja.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu