Sopimus piti – Nieminen ja Kontinen voittajia!

Julkaistu 16.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Kolmas kerta toden sanoo? Kysymys esitettiin Henri Kontiselle hyvin sujuneen nelinpelin välieräottelun jälkeen. ”Sovitaan niin”, Henkka sanoi. Sopimus piti. Jarkko Nieminen ja Henri Kontinen, maajoukkueparimme, on kahden hävityn loppuottelun jälkeen (2009, 2010) IPP Open -voittajia nelinpelissä.

”Tuntuu, että joka kisan, jonka Henkan kanssa pelaamme, voisimme voittaa. Mutta IPP Openissa en ole ikinä voittanut. Nyt se tuli”, Jarkko sanoi, ilmeisen tyytyväisenä.

Voitto nelossijoitetusta saksalaisparista Dustin Brown/Philipp Marx kirjattiin luvuin 7-5, 5-7, 10-5. Tasainen ottelu. Viimeinen niitti oli siisti. Henkan kämmen viuhui vastustajakaksikon välistä.

”Edellinen ottelu oli parhaamme. Tässä ottelussa oli vaikeampi rytmi, emme saaneet niin paljon palloa takaisin”, Nieminen sanoi.

”Vastustajat olivat erilaisia”, Kontinen summasi.

Vastus oli siis kovempi, paremmin syöttävä, kuin edelliset vastustajat. ”Me syötimme myös huonommin kuin aikaisemmin, ei sitä koskaan tiedä mitä sieltä tulee”, Jarkko sanoi, tarkoittaen tykittäjä-Brownia.

”Olimme stabiilimpi ja monipuolisempi pari, pitkässä juoksussa parempi, ja saimme hyvän johdon 5-1 tiebreakissä”, Jarkko selvitti voittokulun taustaa.

”Yleensä meillä on aika tasainen peli myös huonompinakin päivinä. Meillä klikkaa hyvin.”

Jarkko vahvisti, että hänen paras saavutuksensa nelinpelissä on Grand Slam -kisan semifinaali. Sen hän saavutti Australian avomissa 2010, saksalaisen Michael Kohlmannin kanssa.

”Kyllä Grand Slam -semi meriittinä lyö voitot ATP Tourilla ja Challengereissä”, Jarkko tokaisi. ”Matkan varrella joutuu voittamaan monta niin kovaa paria.”

Jarkko on ollut parhaimmillaan no. 42 nelinpelin listalla. Henri Kontinen on vasta nousussa ja mikä on rajana? Nyt saadut 80 pinnaa nostaa Henkan arviolta 20 sijaa, rankingluku 147 vaihtuu noin 127:ksi. Viime vuonna tuli pelattua vain yksi kisa, toissa vuonna sentään muutama. Kuluva vuosi lähti rankista 1359. Nousu on yli 1200 sijaa. Ei hullumpi.

Kontinen ei lähde jahtaamaan lisäpisteitä nelinpelin rankingiinsa. Hän katsoo, että pääsy suoraan Australian nelinpeliin ei taitaisi enää onnistua, vaikka kisoja olisi jokunen jäljellä. Matkaa tarvittavaan pistemäärään on liikaa, jotta voisi Niemisen parina pelata Melbournessa. Kontinen puhuu mieluummin Pariisin Grand Slam -kisasta alkukesästä Roland Garrosissa.

”Lähden lomalle. Pitää kuunnella kroppaa ja päätä. Väkisin en lähde pisteiden hakuun ja ilmaisia pisteitä ei ole tarjolla.”

Jarkko povaa Henkalle tosi hyvää uraa nelinpelin maailmassa, jollei hän pystyisi täydellä teholla kaksinpeliä pelaamaan. ”Minä pelaisin mielelläni Henkan kanssa suuremmissa kilpailuissa ja nyt alkaa olla siihen mahdollisuuksia.”

”Voin osoittaa nelinpelin top kympistä pelaajia ja väittää, että Henkka on heitä parempi. Henkka voi hyvän parin kanssa voittaa mitä vain, jopa Grand Slam -tittelin nelinpelissä.”

Suomen tenniskansa jää mielihyvällä odottamaan.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu