Historiallinen voitto oli helppo, mutta tuskallinen

Julkaistu 17.11.2013 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Voiko 6-3, 6-1-voitto 52 minuutissa IPP Open -loppuottelussa olla tuskainen? Kyllä voi.

Jarkko Nieminen teki historiaa, IPP Open -kisan ensimmäinen kaksoisvoittaja syntyi vakuuttavalla tavalla. Latvian 23-vuotias Ricardas Berankis, vuoden 2010 voittaja kaatui selvin numeroin. Runsaslukuinen yleisö Talin kympin ympärillä ei kuitenkaan tiennyt miten lähellä toisenlainen loppu oli.

”Jos olisin pelannut jossain ulkomailla olisin jättänyt ottelun kesken kolmen pelin jälkeen”, Nieminen paljasti. ”Otti vatsasta toisessa syöttövuorossani ja kutsuin fysioterapeuttia paikalle seuraavan syöttöni jälkeen. Fysio Seppo Pehkonen totesi, ettei voi siihen hätään tehdä mitään.” Hän kuitenkin rohkaisi Jarkkoa jatkamaan peliä.

”Syötöstäni katosi vauhtia kymmeniä kilometrejä tunnissa. Siitä tuli neppailua ja kierteiden heittämistä vain kädellä”, Jarkko selvitti. ”Olin varma, että Berankis huomaa hiljentyneet syötöt ja rokottaa. Päätin kuitenkin, että mennään loppuun asti, vaikka ilman syöttöä! En voinut ikinä kuvitellakaan, että lopputulos olisi tämä.”

Fysion tulon jälkeen tapahtui jotain odottamatonta. Berankis, joka oli aloittanut ottelun hyvin niittaamalla 2-0 ja 3-1-lukemat tauluun, pitäen ohjat käsissään ja juoksuttaen suomalaista, menetti otteensa. Nieminen pääsi murtamaan syötöt, 3-3 ja uudestaan 5-3.

”En halua lyödä lyötyä, mutta en odottanut, että ottelu menisi niin helposti. Berankisilla on vain yksi vaihde ja hänelle tuli vaikeuksia löysienkin pallojen kanssa. Hänen pelinsä hajosi, eikä hän päässyt peliin enää mukaan”, Jarkko selvitti.

”Mutta en uskonut voittoon, ennen kuin huomasin voittavani takakentältä suurimman osan pisteistä.” Jarkon bravuurilyönnit, suorat ohitukset kentän kulmista linjaa pitkin toimivat loistavasti. Pisteet olivat näyttäviä.

”On herkkua voittaa sekä kaksin- että nelinpeli ja päättää vuosi yhdeksällä otteluvoitolla.”

Jarkko oli voiton jälkeen hieman huolestunut vatsavamman takia. Voiko hän valmistautua uuteen kauteen kuten on tarkoitettu? Nyt kauden päätyttyä aikaa onneksi huilaamiseen on.

Jarkko Niemisen toinen voitto Talissa oli hänen kymmenes Challenger-tasolla. Parasta oli, että hän vahvisti pelaavansa turnauksen myös ensi vuonna.

Heinäkuussa kannattaa suunnata myös Tampereelle. Tämän vuoden Tampere Open jäi Niemiseltä käymättä sairauden vuoksi ja Jarkko lupasi, että sen vuoksi kilpailee ensi vuonna Tampereen Tenniskeskuksessa.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu