Naisten turnaus päätökseen

Julkaistu 17.11.2013 kategoriassa OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Naisten turnaus OrtoLääkärit Open on saatu päätökseen ja voittajaksi selvisi 16-vuotias latvialainen Jelena Ostapenko. Finaalissa kaatui ruotsalainen Susanne Celik.

Finaaliottelusta tuli kolmieräinen kamppailu. Johtoasema vaihteli pelaajalta toiselle. Kolmannessa erässä Celik aloitti vahvasti 2-0 30-0 johdolla, jonka jälkeen Ostapenko voitti viisi peliä putkeen. 5-2 tilanteessa Celik paransi peliään ja tasoitti tilanteen 5-5:een. Ostapenko kuitenkin voitti kaksi seuraavaa peliä ja ottelu kirjattiin voitoksi Ostapenkolle 7-5, 4-6, 7-5.

”Kiirehdin pelissä liikaa tänään. Yritin ratkaista pisteitä nopeasti, jonka takia tuli virheitä. Pelini ei ollut kovin hyvää tänään”, kommentoi Ostapenko peliään voiton jälkeen.

Ostapenkolle voitto oli jo kolmas 10 000 dollarin kilpailuissa. Aikaisemmat kaksi voittoa ovat tulleet tämän vuoden alussa ja viime vuoden syksyllä. Naisten kilpailujen lisäksi Ostapenko on pelannut tällä kaudella ITF Junior -kilpailuja. Menestystä on tullut myös junioiripuolella, kun hän voitti G1 tason kilpailun Ranskassa keväällä. Hän myös selvisi Australia Avointen juniorisarjassa puolivälierään. ”Vuoteni ei ollut niin hyvä, mutta ei huonokaan. Ensi vuonna yritän pelata naisten kisoja, mutta myös kaikki juniori Gran Slamit”, Ostapenko toteaa.

Ostapenkon kausi ei päättyny vielä tähän. Kauden viimeiset kilpailut ovat Orange Bowl ja Eddie Herr, jotka kuuluvat suurimpien junioirikisojen joukkoon.

Ostapenkon viikkoon kuului myös nelinpelin voitto. Hän pelasi yhdessä virolaisen Eva Paalman kanssa.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu