Nuorille lupauksille kokemusta ammattilaiskentiltä

Julkaistu 8.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Talissa nähtiin kokeneiden pelaajien lisäksi myös monia nuoria tulevaisuuden lupauksia. Eemil Ruusuvuori, Patrik Kaukovalta ja Aaro Pöllänen ovat kaikki Jarkko Niemisen akatemian pelaajia ja Suomen tenniksen tulevaisuuden lupauksia. Pojat ovat kisojen nuorimpia pelaajia ja he pelaavat vielä pääasiassa junioreiden ITF-kilpailuja.

JNTA:n päävalmentaja Federico Ricci kertoo, että ammattilaiskisoissa ottelut ovat tasoltaan kovempia kuin junioreissa. Vaikka pojat ovat päässeet treenaamaan Jarkko Niemisen kanssa, pelit IPP Openin karsinnoissa ovat haastavia. Riccin mukaan pojat antavat tasoitusta vanhemmille pelaajille erityisesti fyysisissä ominaisuuksissa.

Aaro Pöllänen menestyi hienosti kesällä Suomen Futures-kisoissa. Hän pääsi Talin kisassa toiselle kierrokselle, minkä ansiosta Pöllänen sai ensimmäisen ATP-pisteensä. Menestystä hän on saavuttanut myös junioripeleissä. Tällä kaudella hän on pelannut itsensä finaaliin Tallinnassa ja Pajulahdessa. Ricci kuvailee Pölläsen vahvuuksiksi syötön ja fyysiset ominaisuudet.

Patrick Kaukovallan kauden paras saavutus on sekä kaksin- että nelinpelin voitto Ruotsin junioreiden ITF-turnauksessa. Kaukovallan vahvuuksia ovat kierteiset ja painavat peruslyönnit sekä fyysiikka. Kaukovalta on kehittynyt tämän vuoden aikana. Hänen juniori ITF -ranking sijoituksensa on noussut kovaa vauhtia ja Kaukovalta on tällä hetkellä sijalla 499.

Aaro Pöllänen

Aaro Pöllänen.

Eemil Ruusuvuori on kisan nuorin pelaaja, ikää hänellä on vasta 15 vuotta. Hyvän ajoituksen omaava Ruusuvuori on keskittynyt junioreiden ITF-kilpailuihin, joissa menestystä on tullut. Hän on pelannut itsensä finaaliin Tampereella TATS Openissa nyt syksyllä sekä Ruotsissa kesällä. Tällä hetkellä taitavana pelaajana tunnettu Ruusuvuori on ITF-junioreiden sijalla 413, joka on hänen paras sijoituksensa.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu