Henri Kontisella viides nelinpelin finaali kiikarissa

Julkaistu 9.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Jo 17-vuotiaana Henri Kontinen, parinaan Harri Heliövaara (18 v), hullaannutti Talin yleisöä. ”The young guns” esitti raikasta iloista nelinpeliä IPP Openissa vuonna 2007 ja hävisivät vasta finaalissa niukasti venäläisduolle Elgin/Kudrjavtsev. Ratkaisevan tiebreakin luvut olivat 11-13.

2009 ja 2010 Kontinen pelasi jälleen loppuotteluissa, Jarkko Niemisen kanssa. 2010 saksalaispari Doug Brown/Martin Emmrich voitti 7-6 (19-17!), 0-6, tiebreak 10-7. Viime vuonna ei Jarkolle ja Henkalle löytynyt pysäyttäjiä. Finaalissa kaatuivat mainittu Brown ja maamies Philipp Marx.

Tänä vuonna Nieminen ja Kontinen aikovat uusia voittonsa. Henkka on vuoden aikana noussut kovaksi, arvostetuksi tekijäksi nelinpelissä, rankingsijalle 42. Odotettavissa on mielenkiintoista katsottavaa Talin yleisölle.

Parin Nieminen/Kontinen ehkä pahin vastus näyttäytyy maanantaina. ”Majakka”, 206-senttinen Andreas Siljeström Ruotsista, pelaa Martin Emmrichin kanssa. Pari on IPP Open -voittaja kolmen vuoden takaa. Siljeström/Emmrich kohtaa iltapäivällä suomalaisparin Aaro Pöllänen/Emil RuusuvuoriMicke Kontinen parinaan Henri Laaksonen ovat myös tulessa illalla.

Juho Paukku/Noah Johansen ja Alex Hedman/Panu Virtanen pelaavat nelinpelinsä keskiviikkona.

Valko-Venäjän Sergei Betov ja Alexander Bury saapuvat Taliin tuoreina Challenger-voittajina Italian Ortisein kilpailusta ja ovat kaavion kakossijoitettuja.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu