Tennis yhdistää

Julkaistu 10.11.2014 kategoriassa IPP Open, OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter
Heliövaara, Linnonmaa, Perälä, Nurminen, Leppilampi, Kallio ja Piiroinen.

Heliövaara, Linnonmaa, Perälä, Nurminen, Leppilampi, Kallio ja Piiroinen.

Kisamaanantai tuo tullessaan kiireitä. Uusia mies- ja naispelaajia saapuu hallille ja he valmistautuvat ensimmäisiin otteluihinsa. Pääsarja on alkamassa ja naisten karsinnatkin ovat vielä käynnissä. Näyttelykenttää, jossa eri tuotemerkkien edustajat esittelevät uusimpia tuotteita ja tarjouksiaan, on rakenteilla. Väkeä on paljon.

Talin uuden puolen kentillä ei kuitenkaan ole aistittavissa kiirettä, vaan yhdessä pelaamisen iloa. Mervi Kallio, Jaajo Linnonmaa, Juha Perälä, Mikko Leppilampi ja Peetu Piiroinen antavat pallolle kyytiä erilaisissa treeneissä, joita vetävät tenniksen ex-ammattilaiset Tapio Nurminen ja Harri Heliövaara. Ryhmällä on takanaan enemmän tai vahemmän tennistä, mutta kaikki ovat innostuneita lajista ja sen haasteista.

Etenkin Lumilautailija Peetu Piiroinen erottuu joukosta teknisesti mallikkailla lyönneillään. Peetu tunnustaakin pelaavansa tennistä aktiivisesti vaikka varsinaisessa opetuksessa hän ei ole ikinä käynyt. ”Pelasin lukiossa paljon. Tennis on oikeastaan ykkösharrastukseni kesällä. Pelataan yhdessä muiden laskijoiden kuten Janne Korven ja Markku Kosken kanssa – myös kisamatkoilla alkukaudesta. Pelaan välillä myös Jaajon ja Perälän kanssa.” Peetu kertoo myös käyneensä neljä kertaa Wimbledonissa katsomassa tennistä.

Peetu Piiroisen mallikas kämmen.

Peetu Piiroisen mallikas kämmen.

Juontaja Jaajo Linnonmaa on kollegansa Juha Perälän kanssa tuttu näky sekä Talin että Taivallahden kentillä. Harrastus alkoi kuitenkin vasta kolme vuotta sitten. ”Pelasimme näytösottelun Davis Cupin väliajalla 2011 Katariina Tuohimaata vastaan ja siitä on homma lähtenyt”, kertoo Jaajo, joka ei perjännyt vielä kolme vuotta sitte Tuohimaalle alkuunkaan. Nykyään olisi kuulemma tiukempaa. Siksi Jaajo heittääkin haasteen kaikille naisille: ”Minut voi tulla haastamaan milloin vain!”.

Treenien lopuksi osallistujille on luvassa tulikoe, sillä Nurminen kaivaa kassistaan tutun teräksisen paistinpannun, jonka kahva on muokattu käteen sopivaksi. Tiedossa on tiebreak, jossa paistinpannumestari Nurminen paukuttelee palloa metallisella keittiötarvikkeella. Tämä on haaste, josta moni ei selviä kunnialla. Ei myöskään nyt, vaikka Peetu pääseekin lähimmäksi.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu