Ruotsin lupaus HVS-valmentajan päivän vinkki

Julkaistu 11.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter
Elias Ymer.

Elias Ymer.

Yhdeksän miesten kaksinpeliä on tiistain ohjelmassa. HVS:n kilpavalmennuksesta vastaava Saku Siivonen vihjaa, että mielenkiintoinen pelaaja tarkkailuun voisi olla etiopialaistaustainen ruotsalainen Elias Ymer.

Hän on vain 18-vuotias eli tämän vuoden vielä juniori, mutta on jo ehtinyt viemään maansa jatkoon Davis Cupissa voittamalla viime vuoden lokakuussa 17-vuotiaana Tanskan Martin Pedersenin viidennessä ratkaisevassa ottelussa, neljässä tosi tiukassa erässä.

Elias on myös ollut Ruotsin ykköspelaaja, vaikka onkin juuri nyt kakkosena lähellä johtavaa Christian Lindelliä. ”Elias ja hänen pikkuveljensä Mikael ovat Ruotsin toivot”, Siivonen sanoo.

”Ymerin selkeä vahvuus on liikkuminen, mikä on hänen ikäänsä nähden hyvää ja siten hänen puolustuspelinsä on vahvaa. Talin kentät ovat vähän hitaat ja voisivat sopia Ymerille. Kämmenpuoli on hänellä vahvempi ja sieltä tulee enemmän ratkaisuja. Rystyltä hän pelaa varovaisemmin”, Siivonen huomioi.

Ymer (ATP-236) läpäisi karsinnan ja kohtaa iltapäivällä niin ikään karsineen 356-rankatun Maxim Dubarencon (Moldova). Jos ruotsalainen jatkaa, kohtaa hän luultavasti pelottavan vahvan saksalaisen Peter Gojowczykin (ATP-82), joka sunnuntaina voitti Challenger-kiertueen isoimpiin kuuluvan Bratislavan kisan.

Ymer – Dubarenco aikaisintaan klo 15 tiistaina kentällä 3.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu