Paukun toisen erän parannus ei riittänyt

Julkaistu 11.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Villin kortin saanut Juho Paukku ei pärjännyt ruotsalaiselle Patrik Rosenholmille, vaikka paransi peliään toisessa erässä. Lopulta lukemat näyttivät taululla 2-6, 6-7(3). Paukun peliä leimasi tasaisuuden puute, jonka hän myönsi itsekin. Pelaamattomuus näkyi mm. liikkumisessa ja syötössä.

”Olen pelannut viisi kertaa viimeisen kolmen kuukauden aikana ja se näkyi. Alussa en päässyt rytmiin. On pitkän tapahtumaketjun tulos, että ylipäätänsä pelasin pääsarjassa”, kertoo Paukku.

Toisessa erässä Paukku johti 6-5 ja pääsi syöttämään erävoitosta, mutta takakentän iskulyönti pitkäksi tasoitti tilanteeksi 6-6. Katkaisupelissä muutama agressiviinen piste tuotti tulosta, mutta lopulta virheet kostautuivat ja ottelu päättyi.

Kansainvälisen uransa lopettanut Paukku mietti ottelun jälkeen menneitä kisavuosiaan avoimesta. ”Ehkä tietty linjattomuus, poukkoilu, seurasi uraani. Kokeilin asioita puoli vuotta ja vaihdoin toiseen. Olisi ehkä pitänyt uskoa omaan tekemiseen enemmän. Isommissa tennismaissa on tietty putki, johon hyvät pelaajat menevät. Täällä Suomessa se pitää jokaisen pelaajan luoda erikseen.”

Nykyään Paukku opiskelee liiketaloutta Haaga-Heliassa ja valmentaa myös runsaasti. Hän harmittelee nuorten pelaajien puolesta, että kansallisia kisoja ei ole enempää. Hän kuitenkin mainitsee, että pelaa edelleen sarjatennistä ja toivoo, että voi auttaa pelikokemuksien kautta nuorempiaan.

2 kommenttia

 1. Jouni sanoo:

  Pelannut viisi kertaa viimeisen kolmen kuukauden aikana. Tsiisus !!!
  Onkohan toi villi postitettu varmasti oikeaan osoitteeseen,
  Tietynlainen avoimuus on hieno ja kunnioitettava asia mutta jotain voisi jättää myös kirjoituksissa mainitsematta.
  Niin tein minäkin.

  • admin sanoo:

   Posteljooni kävi tässä tapauksessa useammalla ovella ennen Juhoa. Tämä jäi tekstissä mainitsematta.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu