Viron Zopp IPP Open 2014 -mestari

Julkaistu 16.11.2014 kategoriassa IPP Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tämän vuoden viimeinen peli, miesten kaksinpelin finaali, kehkeutui kolmen erän jännitysnäytelmäksi. Lopulta kolmas turnauspallo päätti ottelun ja voiton Viron Jürgen Zoppille. Tasaisessa ottelussa kaatui Israelin Dudi Sela luvuin 6-4, 5-7, 7-6(6).

Sela johti ensimmäistä ja toista erää murroilla. Ensimmäisessä erässä Sela ei pystynyt pitämään syöttöään murron jälkeen 4-2-johdossa ja hävisi seuraavankin syöttönsä ja lopulta erän.

Toisessa erässä murrettiin syöttöjä urakalla. Ensin johti Zopp 3-1 ja sitten Sela 5-3, kunnes Zopp taas tasoitti lukemat 5-5:een. Sela sai kuitenkin viimeisen syötönmurron ja erän 7-5.

Kolmas erä aloitettiin samoissa merkeissä. Murtoja vaihdeltiin tasaiseen tahtiin. Zoppin ensimmäinen ottelupallo tuli 5-4-tilanteessa omassa syötössä, mutta tämän Sela selvitti huikealla poikkikentän ohituksella ja mursi lopulta Zoppin syötön. Myöskään Sela ei pitänyt syöttöään ja Zopp pääsi syöttämään turnauksen voitosta 6-5, mutta tämäkään ei päättänyt ottelua. Edettiin katkaisupeliin.

Dudi Sela pelasi tasokkaan ottelun.

Dudi Sela pelasi tasokkaan ottelun.

Tiebreakin alussa Zoppin takkuileva syöttö toimi kahden ässän arvoisesti, jotka olivat Zoppin ottelun ainoat, mutta myös Sela pelasi loistavasti. Toinen ottelupallo tuli Zoppille 6-5-tilanteessa, jonka Sela jälleen klaarasi, nyt lyhyellä lentolyönnillä. Kolmas ottelupallo oli kuitenkin liikaa israelilaiselle, jonka Zopp päätti korkealla kämmenvolleylla.

Zopp heittäytyi maahan voiton kunniaksi.

”Uskomatonta, että voitin! Tämä oli urani onnellisimpia hetkiä”, hymyili Zopp, joka ei ollut varma pystyykö edes palata kilpakentille selkävaivojen jälkeen.

”Olin hermostunut koko ottelun ajan. En syöttänyt rennosti. Sela antoi tarkoituksella paljon lyhyitä palloja, josta pystyin vain hyökkäämään. Sitten hän ohitti minut useasti”, kuvaili helpottunut virolainen, jota kannustettiin äänekkäästi Talin katsomosta maamiestensä toimesta.

Zopp kiitti myös yleisöä, joka kannusti häntä rehdisti suomalaispelaajiakin vastaan.

Zoppia kannustettiin äänekkäästi Talissa.

Zoppia kannustettiin äänekkäästi Talissa.

Tuoreen kisavoittajan alkuvuoden suunnitelmiin kuuluu muutamat kisat Australiassa huipentuen Australian avointen karsintoihin.

Onnea ensi vuoteen Jürgen!

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu