Voittaja Amy Bowtell mielissään hyvästä viikosta

Julkaistu 16.11.2014 kategoriassa OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter
Bowtell sai voitosta mm. 12 WTA-pistettä.

Bowtell sai voitosta mm. 12 WTA-pistettä.

Kolmanneksi sijoitettu irlantilaistyttö Amy Bowtell on Aava Orto-Lääkärit Open -mestari. Hän voitti loppuottelussa Sveitsin Tess Sugnauxin 6-2, 6-3. Palkintona tuli 1568 dollaria ja 12 WTA-pistettä.

21-vuotias Bowtell on rakentanut tennisuraansa kotimaassaan, jossa tennis ei ole lajina iso. Vaikka Amyn vanhemmat vannovat maahockeyn nimeen ja kotikaupunki Greystonesin liepeillä on peräti neljä golfkenttää, Amyn lajiksi valikoitui tennis.

”Vanhempi veljeni kyllä pelaa golfia, mutta minä aloitin viisivuotiaana tenniksen ja pääsin yhdeksän vuoden iässä liiton harjoitusrinkiin. Kyllä meillä on pelimahdollisuuksia. Klubilla jossa harjoittelen on 12 kenttää. Lisäksi olin vuoden Englannissa akatemiassa. Kotona pelaan miesten ja poikien kanssa.”

Voitto oli Amyn kolmas tänä vuonna ”kymppitonneissa”. Edellinen tuli pari viikkoa sitten.

”Tämä osoitti, että pelaan tasaisesti. Sijoitukseni parani satakunta sijaa parissa viikossa, joka ei ole ollenkaan huonoa! Aion pelata vielä kolme kisaa tänä vuonna ja toivon, että saan rankingsijan, joka oikeuttaa 25 000 dollarin kisojen pääsarjaan.”

”Viikkoni oli hyvä. Ensimmäinen matsi oli kova (Nikola Vajdova 6-3, 6-4), toisessa ja kolmannessa pelasin oikein hyvin (Margaux Deagostini 6-2, 6-3, Alexa Guarachi 6-3, 6-1). Eilen hävisin ekan erän vaikka minulla oli kolme eräpalloa (Corinna Dentoni 6-7, 7-6, 6-1).”

”Tänään finaalissa tein oikeita asioita ja lisäksi hän (Sugnaux) teki monta virhettä. Tämä oli kiva kisa myös siksi, että miesten pelejä oli samaan aikaan. Myös puitteet ovat hienot.” Bowtell istuikin aitiopaikalla katsomassa Zoppin ja Selan taistelua.

Bowtell sanoi, että syöttö ja kämmenlyönti ovat hänen vahvuutensa. ”Vaikka syöttöni on yleensä melko hyvä, se voi vaihdella.” Bowtellin kovat kämmenlyönnit keräsivät katseita, mutta myös pelaaja itse herätti huomiota pitkällä ryhdikkäällä olemuksellaan.

”Olen kuusi jalkaa pitkä (183 cm). Kengännumeroni saisi kyllä olla hiukan pienempi…”, naureskeli Bowtell, joka kertoi ettei naisten kengät mahdu hänelle.

Yksi kommentti

  1. Hanna sanoo:

    Olipa symppis juttu tästä naistenkisan voittajasta! 🙂

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu