Melkein meidän tyttömme

Julkaistu 16.11.2016 kategoriassa OrtoLääkärit Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

img_2766Aava Orto-Lääkärit Openin nelossijoitettu Sabrina Santamaria, 23, on melkein meikäläisiä.
-Half Finn, sanoo hän itsekin.
Opiskellessaan University of Southern Califormiassa hän tutustui suomalaiseen opiskelijapoikaan. Heistä tuli pari kolmisen vuotta sitten ja nykyisin Sabrinan koti on  Helsingin Haagassa.

Sabrina Santamaria opiskeli kansainvälisiä suhteita ja pelasi yliopiston naisten tennisjoukkueessa. Tenniksen aloitti pikkutyttönä, kun Ivan-isä oli sopivasti tennisvalmentaja. Sabrina kilpaili enimmäkseen Yhdysvalloissa, mutta uusi elämäntilanne on tehnyt Euroopan hänelle tutummaksi.

Naisten ”kymppitonnien” nelinpelivoittoja on jo vuosilta 2010-11 ja 2013, mutta tämä vuosi on hänen ensimmäisensä täysammattilaisena. Ja toukokuussa tuli sitten tuplapotti: 10.000$ ITF-turnauksen kaksin- ja nelinpelin voitto Emma Laine parina Varsovassa. WTA-ranking oli parhaimmillaan kesäkuussa 384, nyt se hieman pudonnut ja on 539.

Sabrina harjoittelee tilaisuuden tullen Emman kanssa Helsingissä ja valmennusapua hän saa Jarkko Niemisen tennisakatemiasta. Täyssuomalaista emme taida- harmillista kyllä –  Sabrinasta saada, avomies on juuri valmistunut Aalto-yliopistosta ja perustanut yrityksen. Pariskunnan sunnitelmissa on muuttaa Los Angelesiin, joka on Sabrinan kotikaupunki.

Aava Orto-Lääkärit Openin ensimmäisellä kierroksella hän voitti karsinnoista nousseen Ella Leivon ja toisella kierroksella keskiviikkona Venäjän Alina Silichin. Puolivälierissä vastaan tulee voittaja ottelusta Mia Nicole Eklund – Elina Neplily Venäjä. Ja nelinpeliä Santamaria pelaa Piia Suomalainen parinaan.
Teksti Riitta Närhi, kuva Tytti Nuoramo

3 kommenttia

  1. Jorma sanoo:

    Me suomalaiset olemme kyllä säälittävää sakkia. Aina täytyy kaikessa nähdä väkisin suomalaista ja eikun torille kun Suomi jossakin mainitaan. Alemmuuskompleksi vetää koko maata alas. Ihan hyvä, ettei tästä 0% suomalaisesta saada ”suomalaista”. Mennään niillä suomalaisilla tai Suomessa oppinsa saaneilla pelaajilla ja katsotaan mihin se riittää.

  2. Tennisfani sanoo:

    Minun mielestäni artikkeli oli mukava lukea, itse ainakin tykkään seurata pelejä enemmän kun pelaajan taustoista tietää jotakin. Pilkettä silmäkulmaan!

  3. totaltennis sanoo:

    Kivasti kirjoitettu artikkeli – aina kiva tietää keitä ”Suomen vävyjä tai miniöitä” urheilukentillä voi kannattaa. Tsemppiä Sabrinalle tulevaisuuteen!

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu