Tali Open ja Aava Open 2017

Julkaistu 1.9.2017 kategoriassa Aava Open, Tali Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Loppuvuoden tennistapaus pääkaupunkiseudulla on viikolla 46 pelattavat ITF-turnaukset, miesten Tali Open ja naisten Aava Open Talin tenniskeskuksessa Helsingissä.

Tali Openin palkintosumma on viimevuotiseen tapaan 25.000$. Kaksinpelin karsinta pelataan 11.-12.11. ja pääsarja sekä nelinpeli 13.-18.11. Loppuottelupäivä on siis lauantai.

Aava Openin palkintosumma on 15.000$, kolmanneksi suurempi kuin viime vuonna, sillä Kansainvälinen Tennisliitto määrisi ITF-kisojen alimman tason palkintosummat nostettavaksi 10.000 dollarista. Naisten kisan kaksinpelin karsinta pelataan 12.-13.11. ja pääsarjat 14.-18.11.

–Näiden kisojen tarkoitus on toimia ponnahduslautana nuorille pelaajillemme ja tarjota hyvät kisat muillekin ammattilaiskisoja kiertäville suomalaisille, vakuutti kisojen kilpailunjohtaja, Talin toimitusjohtaja Pekka Mäkelä. –Tämä on yksi tavoistamme tukea Suomen tennistä.

Kisaviikolla tiistaina 14.11. Talissa järjestetään HVS-päivä, joka on täynnä monenlaisia tapahtumia lapsille ja nuorille. Ne ovat avoimia kaikille kiinnostuneille. Tarkempi ohjelma julkaistaan lähempänä tapahtumaa mm. näillä sivuilla.

Kisoihin ilmoittautuminen päättyy kolme viikkoa ennen niiden alkamista. Kotimaiset pelaajat, kuten mm. Patrick Kaukovalta, Patrik Niklas-Salminen, Eemil Ruusuvuori ja Otto Virtanen nähtäneen osallistujien joukossa Tali Openissa.

Aava Openiin osallistuu kansallisten nais- ja tyttöjunioripelaajien joukko. Emma Laineelle Aava Open on ihan must.

– Viime vuonna olin kisan aikoihin leikkauspöydällä, joten kisa jäi harmittavasti väliin, kertoi Emma.

– Olen aina, kun se on vain ollut mahdollista, osallistunut Talin naisten ammattilaiskisaan. Olen tykännyt kisasta ja halunnut olla mukana, sillä olen saanut vuosien varrella niin paljon apua ja tukea Talilta ja HVS-Tennikseltä.

Emma on voittanut Talin naisten ammattilaiskisan kaksinpelin vuonna 2005 ja nelinpelin neljästi vuosina 2008, 2009, 2011 ja 2014.

Emma Laine ja Eugeniya Pashkova voittivat Orto-Lääkärit Openin nelinpelin vuonna 2014.

Emma, 31, pelaa ammattilaiskisoissa nykyisellään vain nelinpelejä. Tänä vuonna hän on yltänyt 15.000 ITF-kisan nelinpeliturnauksen voittoon huhtikuussa Sabrina Santamarian kanssa Tucepissa, Kroatiassa, ollut kahdesti Turkissa nelinpelin finaalissa, huhtikuussa 15.000$ ITF-kisassa Antalyassa Japanin Yuuki Tanakan kanssa ja kesäkuussa 60.000$ ITF-kisassa Izmirissa jälleen japanilaisparin, Kotomi Takahatan, kanssa.

Toukokuussa Emma oli Bosnia ja Hertzgovinan Jasmine Tinjicin kanssa Båstadin 25.000$ ITF-kisan välierissä. Emman WTA-nelinpeliranking oli elokuun lopussa 340.

Kun ei kierrä kisoja Emma on mukana Oona Orpanan valmennuksessa ja matkustaa tämän mukana joissain kisoissa. Emman tarkoitus on tänä syksynä pelata myös itse Euroopassa naisten ammattilaiskisoissa.

– Vedän kunnon treenijakson ennen kisamatkoja, totesi Emma. – Puolinaisesti valmistautuneena ei kannata lähteä kisoihin.

Viime vuonna kisoissa nähtiin sellainen harvinaisuus, että sama pelaaja voitti sekä kaksin- että nelinpelin. Talin Openissa voitot vei Saksan Jeremy Jahn ja Aava Openissa Tanskan Karen Barritza.

Nähdäänkö heidät tänä vuonna Talissa puolustamassa voittojaan, jää nähtäväksi.

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu