Kolmas kerta toden sanoi

Julkaistu 31.10.2017 kategoriassa Tali Open
JaaFacebook logoTweet in Twitter

HVS-Tenniksen Emil Ruusuvuori otti voiton poikajuniorien maailmanlistan ykkösestä, Kiinan Wu Yibingista, Chengdussa, Kiinassa. Voitto tuli parhaassa mahdollisessa paikassa, sillä ottelu oli ITF Junior Mastersin, juniorien kauden päätösturnauksen poikien kaksinpelin finaali.

Mutta eipä Emilin voitto Wusta poikien kahdessa aiemmassakaan kohtaamisessa ollut kaukana. US Openin poikien kaksinpelin välierissä Emilillä oli ottelupallo ratkaisevassa erässä 6-5 johtoasemassa. Wu voitti ottelun 4-6, 6-3, 7-6(4).

Poikien toinen kohtaaminen oli Chengdussa, ITF Junior Mastersin alkulohkossa. Emilillä oli breikkipallo ensimmäisessä erässä 3-3:ssa, mutta sen Wu pelasti. Edettiin 6-6:een ja tie-breakiin, jossa Wu otti 5-1 johdon. Tie-breakin 6-2 johdossa Wulla oli neljä palloa erävoittoon, mutta Emil nousi aina tasatilanteeseen 7-7 saakka. Kiinalainen vei tie-breakin lopulta 9-7. Toisen erän viidennessä pelissä Wu mursi Emilin syötön ja se riitti erävoittoon 6-4.

Alkulohkossa yksi tappio

ITF Junior Mastersin alkulohkossa Emil otti avausvoiton huonekaveristaan Itävallan Jurij Rodionovista 6-0, 6-2. Ensimmäisessä erässä Emil hävisi omissa syötöissään vain yhden pisteen.
– Kaikki toimi tässä ottelussa, etenkin syöttööni olen tyytyväinen, kertoi Emilin ITF:n verkkosivuilla.
– Omaa huonekaveria vastaan ei ole välttämättä kiva pelata. Hän ei tainnut olla parhaimmillaan, mutta itse pelasin hyvin.

Toisessa ottelussaan Emil koki tappion Wu Yibingille (kuten yllä kerrottu), mutta voitti kolmannessa Serbian Marko Miladinovicin 7-5, 6-1. Ensimmäisen erän alkupuoliskolla serbi mursi Emilin syötön, mutta tämä tasoitti ja toisella murrolla vei erän. Toisen erän Emil voitti selvin lukemin.

– Oli upea varmistaa paikka välierissä. Jouduin vähän tiukille, mutta löysin ratkaisun, totesi Emil ITF:lle. – Lohkon kaksi ensimmäistä ottelua olivat parempitasoisia.
Viimeisenä ITF Junior Masters -kisaan päässyt Ruusuvuori yllätti kaikki etenemällä lohkon kakkoseksi ja pääsemällä neljän parhaan joukkoon.

Emil Ruusuvuori US Open -turnauksessa syksyllä 2017. Kuva: Alese & Morton Pechter, Pechter Photo.

Välierissä kukistui rankingkakkonen

Välierissä Emil Ruusuvuori sai vastaansa poikien rankingkakkosen, Argentiinan Alex Gellerin. Emil mursi Gellerin syötön ensimmäisen erän kolmannessa ja kuudennessa pelissä vieden erän 6-2.
Toiseen erään Geller tuli vahvemmalla otteella murtaen Emilin ensimmäisen syötön. Emil teki vastamurron heti Gellerin seuraavassa syötössä. Toisen murron hän otti erän loppupuolella ja vei erän ja ottelun toisella ottelupallolla. Voitto Gelleristä luvuin 6-2, 6-4 vei Emilin finaaliin.

Loppuottelusta, jossa Ruusuvuorella oli vastassaan jälleen Wu Yibing, tuli odotetun tasaväkinen. Kiinalainen vei ensimmäisen erän 6-3, Ruusuvuori toisen 6-1.

– Wu pelasi niin hyvin ensimmäisen erän, että minun oli pakko muuttaa peliäni, kertoi Emil ITF:n
verkkosivujen jutussa. – Hidastin peliä hieman ja muutin lyöntejä hänelle ilmeisen yllättävällä tavalla.

Ratkaisevassa erässä Wulla oli vahva ote, hän pelasi aggressiivisesti ja meni 4-1 johtoon.
– Vastustajani puolusti aivan uskomattomasti, kiitteli Wu ottelun jälkeen.
Ruusuvuori nousi tasoihin ja edettiin tie-breakiin, jonka hän ratkaisi edukseen kylmän rauhallisesti loistokkaalla pelillä.

– Olipa hieno ottelu meiltä molemmilta. Olen onnellinen Emilin puolesta, sanoi Wu jalosti.

– Aivan uskomatonta, en löydä sanoja kuvaamaan, kuinka onnellinen olen juuri nyt, totesi Emil puolestaan.

Emil Ruusuvuori nousi ITF Junior Masters –voittonsa ansiosta poikien maailmanrankinglistalla sijalle 6.

Lisää Emilistä ja hänen ajatuksistaan torstaina.

Emil Ruusuvuori on mukana Tali Openissa 13.11. alkavassa miesten kaksinpelin pääsarjassa. Kannattaa tulla katsomaan!

HVS-Tenniksen Emil Ruusuvuori (ITF 15) pääsi poikien ITF Junior Masters –turnaukseen Chengduun, Kiinaan viimeisenä kahdeksasta pelaajasta. Euroopasta Ruusuvuoren lisäksi kisassa olivat Itävallan Jurij Rodinov (ITF 9) ja Serbien Marko Miladnovic (ITF 10). Etelä-Amerikasta olivat argentiinalaiset Axel Geller (ITF 2) ja Sebastian Baez (ITF 11) , Pohjois-Amerikasta Trent Bryde (ITF 13) sekä Aasiasta Kiinan Yibing Wu (ITF 1) ja Taiwanista Yu Hsiou Hsu (ITF 14).

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu