Neljä suomalaisnaista karsinnassa jatkoon

Julkaistu 11.11.2017 kategoriassa Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Aava Orto-Lääkärit Openin, naisten 15.000$ ITF-turnauksen kaksinpelin karsintojen ensimmäisellä kierroksella Talissa, Helsingissä voittoihin etenivät Tampereen Tennisseuran Milka-Emilia Pasanen, Mariella Minetti ja Emma Eerola sekä Åbo Lawn-Tennis Klubbenin Liisa Vehviläinen.
Sairastelujen vuoksi hieman rikkonaisen syksyn kokenut Pasanen kukisti kovasti kehittyneen, vielä juniori-ikäisen HVS:n Peppi Ramstedtin 7-6(3), 6-3.
-No tiukkaa teki, mutta hyvä, että voitto tuli. Peppi pelaa tosi vahvasti, totesi Pasanen. – On hyvä saada lisää otteluita.
Toisella kierroksella Pasanen saa vastaansa virolaisjuniori Elena Malyginan.
Mariella Minetti voitti avausottelussaan 15-vuotiaan ruotsalaisjuniori Angelina Melkin 6-4, 6-3 ja kohtaa sunnuntaina turkulaistuneen Liisa Vehviläisen, joka kukisti komeasti Venäjän Arina Petrovan 7-5, 6-0.
15-vuotias Emma Eerola pelasi vasta kolmannessa naisten ammattilaiskisassa. Aiemmat kisat olivat Aamulehti Tampere Openissa viime ja tänä vuonna. Eerolan ottelu USA:n Julia Fischiä vastaan venyi kolmieräiseksi; hän otti siinä riemukkaasti voiton luvuin 6-1, 2-6, 6-4. Seuraavaksi hän kohtaa venäläisjuniori Venäjän Maria Solnyshkinan.
Voitto sunnuntaina karsinnan toisella kierroksella vie maanantaina alkavaan pääsarjaan.
Tamperelaispelureille tuli kuitenkin myös tappioita heti avausotteluissa: Ella Leivo hävisi Sveitsin Naima Karamokolle 2-6, 4-6 ja Saana Saarteinen Latvian Anna Ozerovalle 2-6, 1-6. Myös Virtain Tennisseuran Emilia Salon tie katkesi avausottelussa Romanian Cristiana Tudorille 1-6, 1-6 ja  Seinäjoen Tennisseuran Eveliina Koivupuisto Viron Katriin Saarille 0-6, 0-6.
Teksti: Riitta Närhi

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu