Kova kolmikko jatkoon

Julkaistu 15.11.2017 kategoriassa Tali Open 2017, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Otto Virtanen

Talin ammattilaiskisojen sloganina on tänä vuonna Nyt on nuorten vuoro. Tiistaina, jolloin pelattiin valtaosa kaksinpelien ensimmäisistä kierroksista, tuo slogan suomalaisten osalta todentui hienosti.
Päivän avausottelussa Alex Hedman, 21, pelasi tasaisen ottelun nelossijoitetun Ranskan Albano Olivettin kanssa, mutta koki niukan 4-6, 4-6 tappion. Hedmanin jälkeen Aaro Pöllänen, 19, vei toisen erän Vironmutta taipui tälle sitten ratkaisevassa erässä.
Sitten räjähti: kesällä 16 vuotta täyttänyt Otto Virtanen sytytti yleisön voittamalla viimevuotisen finalisti  Denys Mylokostovin. 24-vuotias ukrainalainen vasuri oli edellisellä viikolla ottanut Pärnussa, Virossa sekä kaksin- että nelinpelin turnausvoitot.
Antti Tuomen ja isänsä Pasi Virtasen valmentama Otto meni toiselle kierrokselle voittolukemin 6-4, 6-7(5), 7-6(5) kahdessa tunnissa ja 29 minuutissa. Kuudennessa ITF Futures -kisassaan pelaava Virtanen  sai voiton ansiosta uran ensimmäisen ATP-pisteensä.
–Sillä on iso merkitys. ITF Futures -kisoihin sisäänpääsy hieman helpottuu, riemuitsi Otto.

Jonathan Mridha (vas.) ja Emil Ruusuvuori

Virtasen jälkeen nähtiin, kuinka vajaa kuukausi sitten Kiinassa ITF Junior Mastersin voittanut Emil Ruusuvuori, 18, kukisti komeasti luvuin 7-6(3), 2-6, 7-6(3) Ruotsin 22-vuotiaan Jonathan Mridhan, kisan kahdeksanneksi sijoitetun, jonka ATP-ranking on 518.
Pitkät pallorallit venyttivät ottelun keston kahteen tuntiin ja 43 minuuttiin. Ruusuvuori joutui voittamaan ottelun kahdesti. Hänellä oli ottelupallo kolmannessa erässä 6-5 johtoasemassa. Pitkän pallorallin jälkeen Mridhan lyönti oli selvästi yli takarajan, josta sekä Ruusuvuori että yleisö innostuivat jo juhlimaan hänen voittoaan. Baltialaistuomari näki toisin, eivätkä pelaajat voineet muuta kuin jatkaa ottelua, Se eteni tie-breakiin asti, jonka Ruusuvuori vei suvereenisti.
-Omituinen tilanne, kun voitat ottelun, etkä sitten voitakaan, ja joudut jatkamaan pelaamista, kuvaili Ruusuvuori tilannetta. – Parin pisteen ajan fokukseni katosi, mutta puristin voittoon piste kerrallaan.

Patrik Niklas-Salminen

Eikä kahta ilman kolmatta: Patrik Niklas-Salminen taisteli hienosti illan jo muututtua yöksi kakkossijoitetun Italian Matteo Violan kanssa pääsystä toiselle kierrokselle. Liki 1000 sijaa ATP-rankingissa suomalaisvasuria ylempänä oleva Viola koki puolen yhden aikaa keskiviikkoyönä 4-6, 6-3, 5-7 tappion. Rikkonaisesta kaudesta loukkaantumisten vuoksi kärsinyt Niklas-Salminen ratkaisi jatkoon menon kahdessa tunnissa ja 35 minuutissa.
Mikä päivä, ilta ja yö Tali Openissa!

Teksti Riitta Närhi  Kuvat Tytti Nuoramo

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu