Silva ja Sugnaux naisten finaaliin

Julkaistu 17.11.2017 kategoriassa Aava Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Aava Orto-Lääkärit Openin välieristä neljänneksi sijoitettu Sveitsin Tess Sugnaux meni ensimmäisenä loppuotteluun. Hän sai tehdä kuitenkin täyden päivätyön villillä kortilla mukaan tulleen Venäjän Anastasia Kulikovan kanssa: vasta kahden tunnin ja 24 minuutin pelin jälkeen hän oli voittanut tämän Jarkko Nieminen Tennis Akatemiassa jo useamman vuoden valmentautuneen 17-vuotiaan.
Matkalla välieriin Kulikova voitti toisella kierroksella viidenneksi sijoitetun Sveitsin Karin Kennelin ja puolivälierissä torstaina kisan kakkoseksi sijoitetun, viimevuotista voittoa puolustavan Tanskan Karen Barritzan, molemmat kolmessa erässä.
Välierässä Kulikova voitti ensimmäisen erän 6-2, mutta taipui sitten toisen erän tie-breakissa 4-7. Kolmannen erän kokeneempi Sugnaux vei sitten 6-1.
-Oli kova viikko, paljon kaksin- ja nelinpeliotteluita. En saanut lopussa parasta irti, harmitteli Kulikova.
Kuudenneksi sijoitettu britti Eden Silva oli liemessä sijoittamattoman Venäjän Karine Sarkisovan kanssa, joka oli voittanut matkalla välieriin sekä kahdeksanneksi sijoitetun Mia Eklundin ja ykkössijoitetun Ekaterina Kazionovan. Kokeneempi Silva voitti kuitenkin välierän 6-3, 3-6, 6-4.
21-vuotias lontoolainen lähtee lauantaina klo 12 Talissa hakemaan ensimmäistä ammattilaisturnauksen kaksinpelin voittoa. Häntä vuotta vanhempi Sugnaux otti ainoan kaksinpelin turnausvoittonsa viime vuonna Madridissa.

Teksti Riitta Närhi

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu