Eden Silva Aava Orto-Lääkärit Openin voittoon

Julkaistu 18.11.2017 kategoriassa Aava Open, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Eden Silva, Aava Orto-Lääkärit Openin 2017 voittaja.

Naisten kaksinpelin finaalissa kohtasivat toisilleen aiemmin tuntemattomat britti Eden Silva ja Sveitsin Tessa Sugnaux. Kummallakin oli vahva peruspeli ja ratkaisuja haettiin läpilyönneillä takalinjan tuntumassa pystytellen.
Kuudenneksi sijoitettu Silva voitti avauserän 6-3, mutta putosi Sugnauxin vauhdista toisessa erässä häviten sen 1-6. Kolmannessa erässä kummallakin oli omat mahdollisuutensa viedä erä, mutta onnistumiset ja epäonnistumiset vaihtelivat vuorotellen. Edettiin tasatilanteeseen 5-5, jossa Silva laittoi uuden vaihteen päälle ja vei kaksi peliä peräkkäin. Turnausvoitto tuli luvuin 6-3, 1-6, 7-5.

Tess Sugnaux oli naisten kisan kakkonen.

Voitto toi britille 2.117€ ja 12 WTA-pistettä. Tämä oli 21-vuotiaan Silvan uran ensimmäinen kaksinpelin voitto ITF-kisoissa. Voitostaan hän iloinnee vasta jälkeen päin, sillä joutuminen dopingtestiin, johon näytteen anto antoi odotuttaa itseään,  ja kiire lentokentälle olivat huono yhdistelmä.
Nelossijoitettu Sugnaux tienasi Talissa liki saman verran, kaksinpelin finaalipaikasta 1.323€ ja nelinpelin voitosta 860€. Hänellä on yksi kaksinpelin turnausvoitto viime vuodelta.

Teksti Riitta Närhi Kuvat Tytti Nuoramo

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu