Jokinen, Kantola ja Sarpola jatkavat

Julkaistu 10.11.2018 kategoriassa Tali Open 2018, Yleinen
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Kolmetoista suomalaispelaajaa aloitti lauantaina Tali Open by Digitalist -kisan kaksinpelin karsinnat, mutta heistä vain kolme selvitti tiensä sunnuntaina pelattavalle toiselle kierrokselle.
19-vuotias Nuutti Jokinen (kuvassa) keräsi mukavasti yleisöä lehtereille kohdatessaan karsintojen ensimmäisellä kierroksella Valko-Venäjän Aliaksandr Liaonenkan. Ensimmäinen erä oli pitkä ja päättyi tie-breakissa Jokisen voittoon 10-8.
-Tie-break oli pienestä kiinni, se olisi voinut mennä kummalle tahansa, totesi Jokinen. – Sain siihen kuitenkin pari hyvää onnistumista.
Toisen erän Liaonenka voitti 6-1.
-Jotenkin siinä väsähdin, mutta onneksi palauduin kolmanteen erään, jatkoi Nuutti Jokinen.
Hän vei kolmannen erän 6-4, vaikka oli sitä 2-4 tappiolla ja vaikka Liaonenkalla oli 4-4 -tilanteessa kaksi geimipalloa. Ottelu kesti kaksi tuntia ja 16 minuuttia.
-Nyt tulee kiire, pitää ehtiä tuntia vetämään Taivallahteen, sanoi iloinen Nuutti. – Mutta kyllä tämä oli hieno voitto.
Toisella kierroksella sunnuntaina Nuutti kohtaa Serbian Pavle Daljevin, joka voitti kolmessa erässä Ilari Vesasen.
Jokiselle tämä turnaus on toinen ITF Futures-tasolla. Ensimmäinen oli elokuussa Talin ulkokentillä 15.000$ -kisa. Siinä tuli tappio karsinnan toisella kierroksella.

Myös Masi Sarpola, 19, eteni jatkoon voitettuaan curacaolaisen Michael-John Everyn 6-1, 6-3. Mika Muilun valmennukseen Helsinkiin kesän alussa tullut jyväskyläläinen Sarpola pelaa nyt kolmatta kertaa Tali Openissa. Vuonna 2016 hän karsi pääsarjaan voitoilla Jussi Tiaisesta ja Peter Sillanpäästä, mutta koki tappion sitten tappion Ruotsin Jonathan Mridhalle
Toisella kierroksella Masi kohtaa sveitsiläisen Patrik Hartmeierin, joka voitti kahdessa erässä Jussi Tiaisen.

Kolmas toiselle kierrokselle edennyt suomalainen, Juho Kantola, on hänkin 19-vuotias. Tuusulalainen Kantola kohtasi Valtteri Solatien, jonka voitti tunnissa ja seitsemässä minuutissa 6-1, 6-4. Tämä on Kantolan kolmas ITF Futures -turnaus.  Sunnuntaina hän saa vastaansa Saksan Patrick Mayerin, joka voitti Valtteri Ahdin peliäkään menettämättä.

Teksti Riitta Närhi  Kuva Tytti Nuoramo

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu