Maanantai oli nelinpelien päivä

Julkaistu 12.11.2018 kategoriassa Tali Open 2018
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Maanantain ohjelmassa oli nelinpelin ensimmäinen kierros. Dubbeleiden ystävillä olikin nähtävää.
Latvialaiskaksoset Janis ja Martins Podzus pudottivat kakkossijoitetut Valko-Venäjän Sergey Betovin ja Venäjän Evgenii Tiurnevin.  31-vuotiaan Betovin nelinpelin turnausvoittojen määrä on vaikuttava: 40. Niistä 13 ATP Challenger- ja 27 ITF Futures-kisoista. Voitot ovat vuosilta 2007-2018.

Wimbledonin poikien nelinpelin voittaja Otto Virtasen (kuvassa vas.) parina on Saksan Louis Wessels, ja pari on nelossijoitettu. Kaksikko oli toukokuussa Karlskonassa Ruotsissa ITF Futures-turnauksen finaalissa, joten yhteispeliä ei enää tarvinnut hakea.
Samaa saattoi sanoa heidän vastustajistaan, Roni Hietarannasta (kuvassa alla) ja Viron Karl Kiur Saarista. Heille Tali Open by Digitalist oli jo neljäs yhteinen turnaus. Yhteistyö alkoi Kaarinan ITF Futures-kisasta elokuussa, siellä he hävisivät avausottelunsa, mutta seuraavalla viikolla Hyvinkäällä olivat jo puolivälierissä ja sitten Helsingissä etenivät välieriin. Maanantaina heillä oli sen verran väkevä vastus, ettei voittoputki päässyt alkamaan: Virtanen/Wessels vei ensimmäisen 6-3, mutta Hietaranta/Saar -pari johti toista jo 5-4 40/0. Ottelutie-breakia ei saatu nähdä, sillä Hietarannan ei onnistunut pitää syöttöään.  Edettiin 6-6:een, ja Virtanen/Wessels voitti tie-breakin 7-4.
Hermanni Tiainen ja Ilari Vesanen menivät riemullisesti puolivälieriin voittamalla Ukrainan Stanislav Poplavskyyn ja Viron Kristijan Tammin. Ottelutie-break meni suomalaisparille 10-4.
Illan päätteeksi Mikko Rouvala ja Masi Sarpola ottivat voiton Mikael Martikaisesta ja Valtteri Solatiestä suoraan kahdessa erässä.

Maanantaina pelattiin vain neljä kaksinpeliä. Suomalaisista oli mukana villin kortin saanut Mikael Martikainen, joka kohtasi karsintojen ykkössijoitettuna olleen Saksan Christian Seraphimin.
Saksalaiskolossi vei ensimmäisen erän 6-1, mutta Martikainen sai toisessa paremmin pelijuonesta kiinni. Seraphimin voittolukemat olivat silti 6-1, 6-3.
Kaksi lucky loseria pääsi pääsarjaan, kun Ukrainan Vladyslav Manafov ja Espanjan Guillermo Olaso vetäytyivät kisasta. Manafovin tilalle päässyt Sveitsin Patrik Hartmeier piti tiukoilla virolaiskarsija Kristjan Tammia, mutta hävisi kahden ja puolen tunnin taiston jälkeen; ratkaiseva erä päättyi Tammille 7-6(4).

Olason tilalle päässyt Venäjän Philipp Klimov ei siedettävistä tappiolukemista 4-6, 3-6, huolimatta uhmannut ykkössijoitettua, Belgian Christopher Heymania. Heyman saa toisella kierroksella vastaansa 208-senttisen Seraphimin.

Teksti Riitta Närhi  Kuvat Tytti Nuoramo

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu