Villejä kortteja Forejtekille ja suomalaisille

Julkaistu 22.10.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Tali Open on myöntänyt neljä viidestä jaossa olevasta kaksinpelin pääsarjan villistä kortista. Suomalaispelaajista villin kortin saavat Harri Heliövaara, Patrik Niklas-Salminen ja Otto Virtanen.
Neljäs villi kortti menee tsekki Jonas Forejtekille, 18, joka syyskuusta lähtien ollut poikien maailmanlistan ykkönen.
Viidennestä villin kortin saajasta kilpailunjohtaja Pekka Mäkelä päättää myöhemmin.

Forejtekin vaikuttava
viimeinen juniorivuosi

Vuosi sitten Forejtek voitti P18 Euroopan mestaruuden, muttei menestynyt sen kummemmin juniorien Grand Slam -kisoissa. Tänä vuonna pilseniläisnuorukaisella on vaikuttava turnausvoittotilasto: hän voitti  poikien kaksinpelin US Openissa sekä nelinpelin Australian avoimissa ja Wimbledonissa. Melbournessa hänen parinaan oli Dalibor Svrcina, Lontoossa Jiri Lehecka, molemmat tsekkejä.
Ennen Forejtekiä poikien Grand Slam -kisan kaksinpelin ovat tsekkipelaajista voittaneet Ivan Lendl 1978 sekä Ranskan avoimissa että Wimbledonissa, Dusan Lodja US Openissa 2006 ja Jiri Vesely Wimbledonissa 2011.
Syyskuussa Forejtek lähti nelossijoitettuna poikien US Openiin. Loppuottelussa hän voitti USA:n Emilio Navan 67 60 62. Matkalla finaaliin kukistui edellisvuoden ITF Junior Finalsin voittaja Brandon Nakashima.
Suoraan US Openista Forejtek matkusti Davis Cup -otteluun, jossa tsekit kohtasivat Bosnia ja Hertsegovinan.
Ensimmäisessä DC-ottelussaan Forejtek voitti molemmat kaksinpelinsä, joissa kukisti Mirza Basicin ja Tomislav Brkicin.
Davis Cup -ottelun jälkeen hän on voittanut Ricanyn miesten ITF-turnauksen nelinpelin parinaan tsekin Michael Vrbensky.

12-vuotiaana muutto Saksaan

Forejtek oli vain 12-vuotias, kun hän muutti Pilsenistä Offenbachiin Saksaan Alexander Waske Tennis Universityyn, jossa hän on valmentautunut jo kuusi vuotta. Waske, 44, on takavuosien ammattilaispelaaja, joka eteni urallaan ATP-rankingissa sijalle 89 ja voitti mm. viisi ATP Ch-turnausta. Waske osallistui Talissa ATP Ch-kisaan 2003, mutta koki tappion avausottelussaan.
Forejtekin viimeinen juniorivuosi huipentuu ITF World Tennis Tour Junior Finals -turnauksessa Chengdussa – kisassa, jonka Emil Ruusuvuori voitti vuonna 2017. Kisa alkaa keskiviikkona 23.10 ja loppuottelu pelataan sunnuntaina 27.10.
”Tavoitteeni on ollut selviytyä Chengduun ja nyt sinne olen myös päässyt. Tämä kisa on kuitenkin vihonviimeinen juniorikisani ja olisi hienoa päättää vuosi poikien maailman listan ykkösenä”, totesi Forejtek ITF:lle. ”Chengdun jälkeen keskityn vain miesten ammattilaiskisoihin ja pyrin samaan mahdollisimman paljon pisteitä.”
Saapa nähdä, kuinka monta ATP-pistettä Forejtek Tali Openista nappaa.

Teksti: Riitta Närhi

 

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu