Harri Heliövaara meni kolmannelle kierrokselle.

Heliövaara riemukkaasti 3.kierrokselle

Julkaistu 13.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Harri Heliövaara aloitti suomalaispäivän riemukkaasti voitolla Japanin Hiroki Moriyasta.  Kaksi ja puolituntia sekä kolme erää se vaati, mutta sitäkin makeampi oli Heliövaaran fiilis.

Ensimmäisessä erässä edettiin 4-4:ään, jonka jälkeen tokiolainen vei pari seuraavaa ”geimiä” Heliövaaran sättiessä itseään virheistään.

Toisen erän 2-2:n jälkeen Moriya mursi Heliövaaran syötön ja näytti menevän menojaan otettuaan nopeasti 5-3 johdon. Tiukassa paikassa Heliövaaran onnistui pitää syöttönsä ja murrolla hän tasoitti erän 5-5:een.

Edettiin 6-6:een ja tie-breakiin. Heliövaara otti siinä 4-1 johdon, mutta Moriya tasoitti ja meni 6-5 johtoon. Moriya ei pystynyt hyödyntämään ottelupalloaan, sillä hän ei saanut Heliövaaran kahteen syöttöön  onnistunutta palautusta; Heliövaara johti tie-breakia 7-6.

Seuraavassa pisteessä Heliövaaran kämmen meni pitkäksi, mutta sitä seurasi mainio stoppari. ”Siin on!” karjaisi Heliövaara niin että Tali raikui, meni 8-7 johtoon ja sitten läpisyötöllä tie-breakin voittoon 9-7.
Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu tunti ja 46 minuuttia.

Kolmannen erän viidennessä pelissä Heliövaara onnistui syötönmurrossa ja eteni siitä 5-2:een. Seuraavan syöttönsä Heliövaara vielä hävisi, mutta päätti erän ja ottelun 6-3 voittoon.

”Ottelun alussa yllätti Moriyan kierteinen kämmenkrossi, olin sen kanssa vähän pulassa”, kertoi Heliövaara. ”Toisen erän 3-5 tappioasemassa onnistuin kaivamaan jostain rentouden. Kun vielä selvitin tie-breakissa yhden ottelupallon oli kiva lähteä kolmanteen erään. Syötin monipuolisesti ja pidin syöttöni helposti.”

”Oli kiva voittaa”, totesi Heliövaara.

Kolmannella kierroksella hän kohtaa voittajan ottelusta Evgeny Karlovskiy Venäjä – Hugo Grenier Ranska.
”Karlovskiy on tuttu pelaaja, olen pelannut hänen kanssaan nelinpeliä ja kohdannut kahdesti myös kaksinpelissä. Siinä voitot ovat tasan 1-1.
Miehet kohtasivat kaksi vuotta sitten lokakuussa Virossa ITF-kisoissa: Tartossa Heliövaara voitti venäläisen välierissä 6-3, 6-2, seuraavalla viikolla Tallinnassa Karlovskiy puolestaan kukisti Heliövaaran puolivälierissä 6-4, 6-4.
Heliövaara ja Grenier eivät ole kohdanneet aiemmin.

Keskiviikkoillassa Heliövaara ja Patrik Niklas-Salminen kohtaavat vielä nelinpelin avausottelussaan neljänneksi sijoitetut puolalaiset Karol Drzewieckin ja Szymon Walkowin.

Teksti Riitta Närhi
Kuva Tennisliitto

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu