Otto Virtanen

Virtanen kukisti Fabbianon

Julkaistu 13.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Otto Virtanen sai Tali Openin toisella kierroksella vastaansa Italian Thomas Fabbianon, viidenneksi sijoitetun. 18-vuotias Virtanen kohtasi ensimmäisen kerran pelaajan, jonka ATP-ranking on 117.

”Paperillahan näytti selvältä kuka voittaa”, naurahti Otto Virtanen ottelun jälkeen. Hän kuitenkin kukisti Fabbianon tunnissa ja 50 minuutissa luvuin 1-6, 6-3, 6-4.

Ensimmäinen erän meni italialaiselle selvin numeroin.
”Siinä oli kuitenkin tiukkoja geimejä. Piti vain totutella Fabbianon temponvaihteluihin. Välillä tuli lyhyitä krosseja, sitten lujia lyöntejä ja kohta taas hiljempää. Vaihtelevuutta riitti”, kuvaili Virtanen.

Sopeutuminen kovatasoiseen vastustajaan sujui hyvin ja vähä vähältä Virtanen – kenties monen yllätykseksi – meni kuskin paikalle.
”Olen oikein tyytyväinen peliini, on tämä iso voitto, ja se tuo paljon itseluottamusta”, myönsi Virtanen.

Myös runsas yleisö Talissa arvosti Virtasen hienoa voittoa. Kansa huusi, hurrasi ja antoi raikuvia aplodeja. ”Nyt pitää vain saada lisää matseja, sillä loukkaantuminen ja pitkä toipumisaika näkyvät vielä pelissä”.

Tyytyväinen oli myös Virtasen uusi ruotsalais valmentaja Johan Örtegren, joka oli paikan päällä suojattinsa ottelua seuraamassa.

Ottelun jälkeen Virtanen vetäytyi nelinpelistä, jonka ensimmäisen kierroksen ottelu hänen piti pelata tsekkiparinsa Jonas Forejtekin kanssa myöhemmin keskiviikkona.

”Oli pientä tuntemusta kyynärpäässä, joten en lähde sitä suotta rasittamaan. Torstaina käden pitää olla taas pelikunnossa. Vetäydyimme nelinpelistä varmuuden vuoksi.”

Otto Virtanen kohtaa kolmannella kierroksella torstaina voittajan ottelusta Emil Ruusuvuori – Geoffrey Blancaneaux.

Teksti Riitta Närhi
Kuva Tennisliitto

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu