Harri Heliövaara eteni puolivälieriin.

Heliövaara tyrmäsi Grenierin tunnissa

Julkaistu 14.11.2019 kategoriassa Tali Open 2019
JaaFacebook logoTweet in Twitter

Harri Heliövaara (ATP 675) säilytti päänsä kylmänä ja piti keskittymisensä tiukasti pelissä Tali Openin kolmannen kierroksen ottelussaan Hugo Grenieriä (ATP 302) vastaan.

”Grenier oli parempi rankingissa, mutta huonompi kentällä”, totesi 6-1, 6-3 voiton tunnissa ja viidessä minuutissa ottanut Heliövaara.
”Niinkö nopeasti se meni?”, kysyi Harri.
Oikeastaan hän vei voiton alle tunnissa, sillä aika monta minuuttia meni siihen, että ranskalainen valitti tuomioista, käytti pisteiden välillä aikaa yli sallitun – ja sai siitä kyllä varoituksenkin –  ja syljeksi kentälle.

”Olin tänään parempi kaikilla osa-alueilla, syötin hyvin, pääsin hänen syöttöihinsä hyvin käsiksi ja palautin hyvin, rystyni oli parempi ja kämmeneni monipuolisempi. Tämä kaikki näkyi tulostaululla”, totesi Heliövaara analyyttisesti, ilman ylpeilyn häivää.

Heliövaara pelasi keskiviikkona päivän ensimmäisen kaksinpelin klo 13 alkaen ja sitten illan viimeisen nelinpelin.
”Tuosta huolimatta peli tuntui hyvältä. Näin pallon alusta asti ja jalka liikkui hyvin”, summasi Heliövaara.

Hän kertoi olevansa nyt fyysisesti paremmassa kunnossa kuin keväällä.
”Olen tehnyt paljon nopeustreenejä fysiikkavalmentajani Erik Piispan kanssa. Kroppani pysyy nyt terävänä ja käytän jalkoja paremmin.”

Heliövaara eteni nyt Tali Openin puolivälieriin. Koko urallaan tämä on hänen seitsemäs ATP Challenger -tason puolivälieränsä, näistä kahdessa hän on edennyt vielä kierrosta pidemmälle, välieriin.

Perjantaisessa puolivälierässä Harri Heliövaara kohtaa Valko-Venäjän Ilya Ivashkan (ATP 138). Tämä on heidän ensimmäinen kohtaamisensa.

Teksti Riitta Närhi
Kuva Tennisliitto

Kommentointi tähän uutiseen on suljettu